Problemen met netwerkverbinding door ouderdom laptop of door mac op het netwerk?

Mijn laptop is 6 jaar oud. Maar ik heb ook wel eens gehoord dat windows langzamer wordt als er (veel) macs op het netwerk zitten. Welke oorzaak is waarschijnlijker voor de traagheid van de netwerkverbinding/internet?
Ik weet wel dat mijn laptop waarschijnlijk aan vervanging toe is, maar ik ga 'm nog niet vervangen als dat het probleem niet oplost (de rest doet het nog). Ik heb een Asus met windows vista.

Weet jij het antwoord?

/2500

Trager worden van de pc wordt niet veroorzaakt door veroudering van de pc, en ook niet door veroudering van windows. De pc wordt trager doordat er steeds meer gegevens in het register komen te staan van allerlei programma's en informatie die je downloadt, waardoor allerlei zoek- en laad-acties steeds meer tijd kosten Koop je een nieuwe pc dan merk je dat die sneller loopt. Maar niet zozeer omdat de pc sneller is, maar omdat het register nog niet zoveel troep bevat. Het register is een te betreuren uitvinding van Microsoft. (Ook Microsoft zelf heeft er spijt van.)

je kunt veel van het register opschonen door verschillende software. ik gebruik revo uninstaller die heeft een onderdeel die alles opruimt. ook alles wat je in de prullenbak gegooit hebt maar toch nog op de computer staat het kan een poosje duren maar dan is je computer weer helemaal schoon

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100