als je je mails in je mailbox op je telepoon ver verwijder je dan ook je mail in bv je pc?

Ik krijg geen nieuwe mails meer binnen via mijn telepoon nu wil ik mijn mail box zoveel mogenlijk leeg maken maar ben bang dat ik de belangrijke mails die ook op mijn pc staan verwijder?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is afhankelijk van hoe je je e-mail hebt ingesteld. IMAP: synchronisatie. Dus als die synchronisatie zich doorzet naar je pc ben je de verwijderde mail daar ook kwijt. POP3: daar ligt het wat meer ingewikkeld. Meestal worden berichten eens ze ontvangen zijn van de server verwijderd. Dus dat dat laatste niet zo staat ingesteld op de smartphone, dan ga je als je een mail op je smartphone weggooit hem ook niet meer terugzien op je pc tenzij je niet opnieuw synchroniseert. Mail opgehaald via de pc zie je dan vaak niet meer terug op je smartphone. Maar niemand zegt dat het bij jou zo staat ingesteld. Het echte antwoord kun je dus alleen te weten komen door al je mail-instellingen zowel op je pc als op je smartphone na te gaan.

Dat ligt eraan hoe je je mailaccount hebt ingesteld op je telefoon en op je pc. Als je op beide apparaten gebruik maakt van IMAP, dan synchroniseren alle bewerkingen met de server en met andere verbonden apparaten. Als je een mailtje verwijdert van de telefoon, verdwijnt hij dus ook van de server en van de PC. Als je gebruik maakt van POP3, wat nog steeds veel voorkomt, dan heb je op je telefoon alleen een kopie van de mail. Als die die verwijdert, gebeurt er verder niets met de andere apparaten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100