Wat is het algemene symbool voor "internet"?

Voor een visitekaartje gebruiken wij een @ voor emailadressen en een envelopje voor postadressen. Welk symbool kan ik gebruik voor een webadres?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

I (hoofdletter) of www of zoek een leuk icoontje uit: https://www.google.nl/search?q=icon+world+wide+web&espv=210&es_sm=122&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=h0uoUvqmGOSg0QXf4ICYAg&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1024&bih=652

Over het algemeen wordt er voor het adres van een website, een wereldbolletje geplaatst. PS: Let wel, dan heb je het over het 'Web. Het internet bestaat uit meer, zoals email, peer-to-peer netwerken, stream-verbindingen, games, etcetera.

Het internet wordt in veel schematische weergaven voorgesteld als een wolk (cloud). Voor het adres van een website wordt soms een kettingschakel (link) gebruikt, of een vierkantje met pijltje (zie afbeelding).

Ik gebruik in mijn signature voor e-mails een spinnewebbetje om de URL van onze organisatie aan te duiden. Bij een URL maak je namelijk gebruik van het world wide web, hetgeen slechts één van de diensten is die over internet gaan. Ik weet niet meer of ik het zelf bedacht heb of van iemand afgekeken. In ieder geval is het character code 34 van het font webdings.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100