Hoe kan ik tekeningen hélemaal inkleuren op de pc?

Als ik op de site Sumopaint.com zit en met de 'Paint Bucket Tool' mijn tekeningen probeer in te kleuren, krijg ik steeds vlakken die niet ingekleurd zijn. In dit filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=ZM5rCC1LAOc zie je op 6:08 dat ze het helemaal kan inkleuren. Maar ik snap dus niet hoe je dat doet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je bekend bent met Photoshop, het is de tolerance van je magic wand waar tonb het over heeft. Dat is een oplossing, maar daar ligt de oorzaak van je probleem niet. Let op het soort brush dat je gebruikt. Veel brushes hebben een zachte rand met pixels die je amper ziet, maar die er voor zorgen dat je tekening niet op een tekening uit Paint lijkt. Jouw paint bucket vult alleen de plekken op waar nog geen kleur zit, dus die zachte randen die je met je brush neergezet hebt slaat 'ie over. Ik ken jouw softwarepakket niet, ik werk eigenlijk alleen met Adobe voor alle 2D art, maar als jouw pakket een pencil tool heeft in plaats van een brush, zou ik je die aanraden. Pencils hebben nooit zachte randjes. (Ook handig als je Pixel Art maakt)

Ja het moet wel lukken. Een plaatje/foto kopiëren en dan in Paint plakken. Zo kun je ver inzoomen en kun je veel kleuren gebruiken op iets in te kleuren.

Met het gratis Paint.net kun je een fill doen met 'tolerance'. Kleurverloop on het vlak is dan geen probleem meer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100