Mijn boven buurman heeft de internet router waarvan ik gebruik maak op zijn magnetron staan, kan ik daar last van hebben?

In ik zit precies onder de router, alleen de bovenbuurman heeft ook boven mij zijn keuken. Bij het kopen van magnetron heeft hij deze precies tuss en mij en de router geplaatst.

Weet jij het antwoord?

/2500

Neen, als het geen wifi-router is heb je nergens last van. Is het wel een wifi-router dan krijg je storing als die AANstaat.

Lijkt me in dit geval inderdaad om een WiFi router te gaan, dan kan bv. een magnetron storing veroorzaken, door het feit dat die deels van metaal is, en op moment dat de magnetron aanstaat er ook nog golven vrijkomen die ook storing kunnen veroorzaken. Kunnen, hoeft niet persé

goedenavond, ik denk dat hier hier over een wifi-router gaat u zegt hij staat dichtbij een magnetron, je hebt tegenwoordig iets nieuwere routers/modems die gebruik maken van het 5 gHZ signaal MAAR de magnetron zit ook op dit signaal. dit kan zeer erge gevolgen hebben zoals het ontploffen van een magnetron Maar heeft u geen 5 ghz router maar een 2,4 gHZ router maakt dit niks uit! ?? dan heeft uw alleen last van af en toe een kleine storing van het bereik van de wifi-router

In theorie zou het kunnen. Magnetrons maken golven als deze aanstaan, dit kan het wifi signaal verzwakken. Wat je kunt doen is proberen je router ergens uit de buurt van een magnetron te plaatsen?

Als je het over een WiFi router hebt, jazeker. De meeste WiFi apparatuur zend nog op de 2,4GHz frequentieband. Magnetronstraling is van de 2,45GHz frequentie, en hoewel de behuizing van de magnetron de meeste straling binnen houdt kan het kleine beetje straling wat wel naar buiten glipt het signaal verstoren. Kun je proberen of je verschil in de verbinding merkt als de magnetron aan staat of niet? De website speedtest.net kan hierbij helpen.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100