Welk IP moet ik gebruiken voor WOL?

Ik heb sinds kort een app waarmee ik WOL kan gebruiken. Ik heb nog een andere app waarmee het wel lukt over WiFi. Nu wil ik dit overal kunnen. Ik heb de BIOS goed ingesteld, alleen welk IP gebruik ik voor WOL? Ik ddact zelf namelijk IPv4..

Toegevoegd na 58 seconden:
Dacht* ipv ddact

Weet jij het antwoord?

/2500

Het heeft niet alleen met het IP adres te maken, maar er dient nog meer gedaan te worden. Zie bron voor meer informatie.

Om WOL goed te kunnen laten werken maak je gebruik van het MAC adres van je netwerkkaart adapter die je wilt gebruiken. Dit dus in plaats van het ip adres. Het MAC adres kun je ophalen door in Windows te gaan naar: start > uitvoeren cmd ipconfig /all Zoek dan in het resultaat de naam van uw adapter en kijk bij "Fysiek adres" of "Physical address". En in de meest gangbare Linux varianten: open een prompt (middels bijvoorbeeld) ifconfig -a Zoek dan in het resultaat naar "HWaddr" Daarnaast moet je, zoals je al noemde, in de BIOS instellen dat de PC kan booten van 'S5' ("boot from network"). Ook dient 'Network' of 'Ethernet' als first boot device bij 'boot order' in de bios ingesteld te staan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100