Hoe zet ik foto's op internet zonder dat ze zo enorm groot worden?

Ik heb een paar foto's gemaakt, maar als ik ze op internet wil zetten worden ze zo onmogelijk groot. Hoe kan ik dit veranderen en voor de volgende keer voorkomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn computerprogramma`s waarmee je de foto`s weer kunt verkleinen. Bijvoorbeeld: Paint Waarschijnlijk kun je op je camera ook instellen dat je foto`s in een lagere resolutie wilt maken. Daarvoor moet je even in de gebruiksaanwijzing kijken.

je moet ze verkleinen naar een gangbaar formaat dit kun je met verschillende programma's doen zoals irfan view het is gratis zo kun je het formaat wijzegen maar ook het bestand type een ander programma is FastStone Photo Resizer ook gratis hiermee kun je ook foto's mee verkleinen Toegevoegd na 3 minuten: fotoverkleinen.nl is een site waar je foto's kunt verkleinen online

Bronnen:
http://www.faststone.org/
http://www.fotoverkleinen.nl/
http://www.irfanview.com/

Wanneer je bijvoorbeeld een foto via imageshack.us uploadt, dan kan je van tevoren al aangeven dat je hem wilt verkleinen (resize). Doe je dat niet, dan krijg je hem op ware grootte. Maar bij veel fora moet je de link tussen zgn. img-tags zetten. Ook dan kan je hem nog verkleinen, het wordt dan [img width=700]link-naar-je-foto[/img].

Als je een foto verkleint wilt plaatsen zonder kwaliteit te verliezen zal je inderdaad moeten kiezen voor het meegeven van de afmetingen in de verwijzing naar de foto. Op een eigen site kan dat in je HTML code door aan de de attributen witdh en height toe te voegen, bijvoorbeeld: Bij een forum kan je dat soms ook doen maar bij sites als Flickr etc. wordt dit automatisch geregeld of kan je dat handmatig (in een visuele editor) aanpassen...

Je kan met het gratis programmaatje Irfanview heel makkelijk een foto (en zelfs een map met alle foto's) in 1 klap verkleinen qua opslag dan. Je moet ze dan opslaan als JPEG/JPG en dan een klein percentage kiezen, bv 25% of zo.

Met paint kan je je foto openen daarna save je het als jpg je zult zien dat de mb nu veel minder is, terwijl je van kwaliteit helemaal niets merkt. Je kan deze process steeds herhalen de groote (mb of kb) wordt steeds minder. En als je de formaat wil verkleinen dat kan ook in paint.

er bestaat een site waar ze ze kan verkleinen, en die heet foto bewerken

Bronnen:
fotobewerken.nl

Je kan een online foto album maken bij Webshots, is gratis en de foto's komen dan automisch in het juiste formaat op je scherm.

Bronnen:
http://www.webshots.com

De meest prettige tool die ik ken is VSO Resizer. Vanuit Windows Explorer gewoon meerdere files kiezen, rechts-kliken, resize en dan je opties instellen. Kun je files zelf laten aanpassen, maar ook kopietjes maken, evt. naar een andere folder. In één woord, geniaal!

Bronnen:
http://www.vso-software.fr/products/image_resizer/

web album generator.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100