Waarom zijn sommige vliegvelden onduidelijk zichtbaar op een satellietfoto?

Zoals je in Google Maps of Earth kan zien zijn sommige vliegvelden niet goed zichtbaar doordat het is bewerkt in een soort van mozaïek stijl zoals vliegbasis de Peel en Deelen. Wie weet waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit zijn waarschijnlijk militaire vliegvelden, die niet bezocht mogen worden door burgers. De staat wil ze geheim houden uit strategisch oogpunt. Dit is niet alleen het geval met vliegvelden, maar ook sommige bedrijven, Koninklijke gebouwen en universiteiten zijn afgeschermd.

Bronnen:
http://www.huffingtonpost.co.uk/2012/03/22...

Veiligheid, het is militair terrein en je wilt niet dat de vijand weet hoe je basis in elkaar zit. Dan kan deze de zwaktepunten zoeken en misbruiken ;)

Om veiligheidsredenen zijn sommige plekken op aarde niet zichtbaar op Google Maps. http://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/36457/6-locaties-op-google-maps-die-we-niet-mogen-zien.html Toegevoegd na 1 minuut: Militaire en strategische objecten zijn op last van de MIVD (de militiaire inlichtingendienst) door Google onherkenbaar gemaakt. http://www.marketingfacts.nl/berichten/20060912_verboden_plekken_in_nederland

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100