Kunnen beheerders van grote internetsites wachtwoorden achterhalen van gebruikers?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ligt aan de makers van de site. Wanneer iemand uit is op je wachtwoord dan zal hij dit mogeljk maken door het niet versleutelen van de wachtwoorden. Ook kunnen veel service aanbieders vaak je wachtwoord niet zien maar wel veranderen. Wie deze informatie wel of niet misbruikt is moeilijk te achterhalen.

Als ze dit willen zou dit best kunnen realiseren, het is echter niet gebruikelijk. Daarnaast zie ik ook het nut er van in daar ze zaken ook op andere manieren kunnen monitoren.

Dat ligt eraan. Meestal worden wachtwoorden versleuteld opgeslagen door middel van md5 encryptie. Als een wachtwoord op deze manier is opgeslagen kan de beheerder van een site niet het oorspronkelijke wachtwoord achterhalen. Soms worden wachtwoorden echter als plain text opgeslagen, dan kan inderdaad de website bouwer er wel bij, en eventuele hackers kunnen dit ook achterhalen.

Vaak worden de wachtwoorden versleuteld opgeslagen. En zeker bij grotere sites zal deze zekerheid ingebakken zijn. Echter, [uitgaande op eigen ervaring] is het makkelijk in de database de gegevens van de gebruikers in te zien, mocht je dat willen. Als je je zorgen maakt over je wachtwoord: Dat gaat wel goed. Als je je zorgen maakt over de inhoud: Daar zou een beheerder zo bij moeten kunnen.

Nee zelden, meeste grote sites slaan hun wachtwoorden als md5 op. In ieder geval wel vele grote sites die ik ken.

simpelweg: Ja, dat kan zeker en ook zonder al te veel moeite wanneer de beheerder(s) een beetje verstand hebben van ICT. Maar het zal zelden gebeuren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100