Hoe zorg ik ervoor dat alle nodige .dll-files aanwezig zijn op mijn computer?

Een week geleden heb ik een spel gekocht dat op een disc staat. Ik ben echter nog niet verder geraakt dan het inleidingscherm. Toen ik het voor de eerste keer probeerde te openen miste de MagCore.dll-file. Ik heb deze gedownload van het internet, in de correcte map geplaatst en vervolgens het spel opnieuw geopend. Spijtig genoeg deed hetzelfde probleem zich voor, maar nu met een ander .dll-bestand dat vermist was. Ik downloadde opnieuw het bestand, plaatste het in de correcte map, maar weeral miste er een ander .dll-bestand als ik het spel opende. Mijn prullenbak is leeg dus daar zijn geen 'perongeluk' gewiste .dll-bestanden.

Ergens las ik dat je je computer in safe mode moest opstarten en vervolgens het spel moest openen waar de problemen zich voordeden. Ik deed dit en inderdaad, er kwam geen foutmelding van een vermist .dll-bestand!
Hoe zorg ik ervoor dat dit ook gebeurt in 'normale' mode?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het allereerste dat je moet proberen als er een dll-bestand ontbreekt is het opnieuw installeren van de software. Als dat niet helpt kun je je systeem bestanden checken, met de System File Checker: ga naar Start > Uitvoeren en typ "sfc /scannow" (zonder de aanhalingstekens).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100