Wat kost een banner advertentie op een website?

Ik heb een nieuwe website gebouwd. Wat kan ik vragen voor een banner advertentie op de website? Hij komt op de Homepage en vrij groot. Hoe werkt dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat hangt af van een aantal zaken zoals het aantal bezoekers, de doelgroep (Hebben jouw bezoekers veel te besteden? Welke categorie?) wat het onderwerp van je site is en hoeveel adverteerders willen betalen. Beginnende websites hebben hooguit tientallen bezoekers per dag, tenzij het bijzonder of heel goed is. Je kan misschien beter advertenties laten plaatsen door een tussenbureau, zoals Google. Google heeft eren advertentienetwerk genaamd adsense. Jij plaatst dan een code voor een adsense banner en google vult die in met een relevante advertentie. Je krijgt dan per klik betaald. Dat lijkt me voor een beginner veel makkelijker dan zelf adverteerders vinden. Affiliateprogramma's kan ook een optie zijn voor je.

Je vraag is "wat kost het?". Die vraag kan alleen jij beantwoorden. Wat je feitelijk bedoelt (daar ga ik van uit) is: "wat kan ik er voor vragen?" En daar is geen eensluidend antwoord op te geven behalve "wat jij wilt." Of je het ook krijgt is dan weer wat anders. Voorbeeld: als een tv-programma goed bekeken wordt dan kun je veel vragen, als er geen hond naar kijkt dan zal niemand geld betalen voor reclame. Bij een website geldt gewoon hetzelfde. Als je adverteerders kunt laten zien dat je website goed bezocht wordt dan heb je een argument. Zo niet, dan kun je het wek vergeten. Zou jij adverteren op een site die niet bezocht wordt (en daar dus geld voor betalen?)?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100