Hoe kan ik aan een kind van 6 het binaire stelsel uitleggen zodat ze er ook mee kan vermenigvuldigen en delen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Rekenen, vermenigvuldigen bv. werkt binair hetzelfde als decimal. Een voudiger zelfs wat je hebt alleen 0*1 en 1*1. 1101 101 ---- 1101 00000 110100 ---------- 1000001 (van achter naar voor 1+0+0=1 0+0+0=0 1+1=10 (0 + 1 onthouden) 1 (onthouden)+1+0+0=10 ...schrijf de nul 1 (onthouden)+0+1 = 10...schrijf de nul 1 (onthouden)+1 = 10 wordt als laatste dus 10 Om dit een zesjarige uit te leggen zal lastig worden, maar niet lastiger als gewoon rekenen. Kinderen van groep 5 echter moet je dit makkelijk kunnen leren , eind groep vier misschien ook. (Tenzij je zoals anderen al opmerkten, een kind hebt dat zichzelf m,et drie jaar al heeft leren tellen en sommetjes maken, zichzelf heeft leren lezen ed....echter dat zijn minder dan 2 op de honderd kinderen. 2% hoogbegaafden ca)

Tenzij het kind hoog intelligent is, zou ik er nog even mee wachten. Laat hem/haar eerst leuk kind zijn, gewoon leren lezen en rekenen, dan kan dit over een jaar of 5 ook nog wel.

Een kind van 6 leert op school rekenen zoals iedereen dat leert. Tenzij je kind dit zelf aangeeft, doordat het buitengewoon begaafd is, zou ik het daarbij laten. Het moet al moeite genoeg doen om 1 rekenmethode onder de knie te krijgen. Ik vraag mij ook af wat het nut is om je kind twee methodes aan te leren.

In de bron staat een duidelijke uitleg over hoe vermenigvuldigen werkt in binair

Bronnen:
http://wetenschap.infonu.nl/techniek/32446...

Zes is wel heel erg jong om te gaan delen en vermenigvuldigen, in wat voor stelsel dan ook. Ook optellen en aftrekken is best heel moeilijk. Maar als je de getallen los laat en alleen op losse bits let zijn AND, OR en NOT prima uit te leggen.

enthousiast... Om het binaire stelsel onder de knie te krijgen, is een goede omgang met het decimale stelsel een 'must'. Optellen en aftrekken is binair redelijk eenvoudig. Als een zesjarige daar goed mee om kan gaan, zal ze delen en vermenigvuldigen ook wel begrijpen en het dan waarschijnlijk eerder jou en mij uitleggen hoe dat werkt. Volgens mij werkt het delen en vermenigvudigen het eenvoudigst door eerst de binaire waardes in het decimale stelsel om te zetten en dan na de berekening het resultaat terug naar het binaire stelsel om te zetten.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100