hoe komt het dat een witte laptop duurder is dan een zwarte?

als je naar media markt gaat en kijkt voor bvb. een toshiba zie je dat een witte duurder is dan een zwarte hoe komt dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit komt omdat wit "in de mode is". De witte overhype-te telefoontjes, witte laptops, witte auto's die we onlangs hadden, witte mp3 spelers. Noem het maar op.

Grote kans dat dat komt omdat een witte laptop er schoner en sjieker uit ziet dan een doodgewone standaard zwarte laptop. Hetzelfde zie je met afdrukken die erop geprint zijn, dus met welk willekeurig patroon aan de buitenkant. Het printen op zichzelf kost weinig, fabrikanten proberen altijd een slaatje te slaan uit dingen die mooier zijn gemaakt, maar hetzelfde kunnen. Mensen kijken, zo blijkt maar weer, liever eerst naar de buitenkant. Toegevoegd na 1 minuut: En zijn dan met veel liefde bereid iets meer te betalen.

Dat zijn pure verkooptechnieken, iets wat een beetje uit het normale schiet verkopen ze duurder. Een paar Euro brengt wereldwijd al een pak geld op. Ik kan u verzekeren dat witte, roze, of zwarte plastiek even duur kost.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100