Kan ik Thunderbird ook als server gebruiken. Ik wil mijn mail op mijn vaste computer lezen en op mijn mini-laptop, dus ook wat ik heb verstuurd?

Hoi, ik wil graag, zowel op mijn desktop als op mijn mini-laptop, mijn mail kunnen lezen en bewerken zodat ik altijd precies kan zien wat er is gebeurt met een mailtje. Ik dacht dat dit kan, maar hoe? Helaas kom ik er niet achter.
Please help.

Weet jij het antwoord?

/2500

Thunderbird is alleen een client programma, alleen op de pc of laptop zelf dus. Afhankelijk van het type mailserver (POP3 of IMAP) is het wel mogelijk met een omweg op beide systemen de e-mail te kunnen lezen. Met IMAP kan dit sowieso, daarmee blijven de berichten op de server staan - tenzij de gebruiker de berichten verwijderd met een client programma. Bij POP3 worden standaard de berichten gedownload en verwijderd van de server. Bij de meeste client programma's is het mogelijk om apart aan te geven bij de server instellingen dat het bericht op de server moet blijven staan. In geval van Thunderbird kun je op de site van onderstaande link bekijken hoe je dit kunt instellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100