Waarom is mijn beeldscherm half zwart geworden?

Mijn computer is niet echt zwart, de helft is opeens heel donker geworden? 1/4 van de beeldscherm is nog goed, maar de rest is heel donker, hoe kan dit? Ik heb het al heel vaak opnieuw opgestart, maar het helpt niet! Kan iemand mij uitleggen hoe dit misschien komt? Ik heb Windows Vista, en het merk is Packard Bell.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een scherm van een laptop wordt verlicht d.m.v. twee dunne TL-buisjes links en rechts, het licht wordt verdeeld met een plaatje plastic. Waarschijnlijk is een van de twee buisjes defect, je kunt het laten repareren.

Je beeldscherm is Defect. Dit kan komen door oververhitting of langdurig gebruik. Meeste gevallen van wat je beschrijft kan waterschade zijn. Maar daar is niets over gezegd. Conclusie is dat je beeldbuis stuk is gegaan.

Kan verschillende oorzaken hebben, maar ik noem er 2; misschien heb je te lang een (te zware) speaker strak naast je scherm gehad. Het magnetische veld van de speaker kan het scherm aan de kant waar deze staat kapot maken, soms ben je er op tijd bij en gaat het vanzelf weer over als je de speaker weg haalt. Andere mogelijkheid is dat de 'backlight' van je scherm kapot aan het gaan is...kan ook weer verschillende oorzaken hebben, inverter, voeding, backlight staafje. Allemaal vrij eenvoudig en goedkoop te fixen als je handig genoeg bent of de juiste mensen kent. Maar voor de meeste mensen houdt het simpelweg in dat ze een nieuwe monitor moeten kopen....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100