Hoe kom ik van dit virus af??

Ik heb hoogst waarschijnlijk een virus opgelopen. Elke keer als ik mijn laptop opstart komt de volgende text tevoorschijn met als 'titel':BCHelper.exe - systeemfout

"Het programma kan niet worden gestart omdat sqlite3.dll ontbreekt op uw computer. U kunt dit probleem mogelijk oplossen door het programma opnieuw te installeren."


Hoe kom ik hier in vredesnaam vanaf?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoeft niet per sé een virus te zijn het kan ook een bestand zijn dat corrupt is! Tipje: al systeemherstel geprobeerd?

Op het internet kun je allerlei berichten over die melding vinden. Volgens sommigen kan het worden veroorzaakt door een programma dat niet goed (lees: helemaal) van je pc verwijderd is en zou het helpen om dat programma opnieuw te installeren. Als je dus onlangs (vlak voordat je de melding voor het eerst zag) iets van je pc hebt verwijderd, zou je dat terug kunnen zetten om te kijken of dat inderdaad de oorzaak is. Een andere optie is je pc via Systeemherstel terug te zetten naar een datum waarop alles nog goed functioneerde. Op de meeste forums lees ik toch dat het om een virus gaat dat niet zo makkelijk te verwijderen is (zie bron). Je zou twee goede scanners kunnen proberen: Malwarebytes http://www.malwarebytes.nl/download_malwarebytes.php en Spybot Search & Destroy http://www.safer-networking.org/nl/index.html Beide programma's eerst updaten en voor Spybot je browser sluiten en 2x op Immuniseren klikken. Daarna je pc in de veilige modus starten en beide programma's een scan laten uitvoeren. Volg de instructies als er wat wordt gevonden! Tot slot CCleaner aan het werk zetten om de laatste restjes op te ruimen: http://www.filehippo.com/download_ccleaner Hopelijk is daarmee je probleem opgelost. Als dat niet zo is, kun je toch beter je vraag stellen op een gespecialiseerd computerforum, denk ik.

Bronnen:
http://www.pc-helpforum.be/f182/bchelper-e...

gebruik deze link: http://speedutilities.com/remove/bchelper.exe.html Hiermee moet je het euvel op kunnen lossen Frank

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100