ik heb een oude computer (dell op windows XP) en ik wil dar een harde schijf van maken die draadloos is. an iemand mij daarbij helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zorgen dat de PC benaderbaar is op het draadloos netwerk, en de harde schijf delen via dat netwerk. Dan kun je er bestanden van en naartoe kopieren over het draadloos netwerk.

Een draadloze netwerkaart inbouwen in die oude compu, deze volstoppen met harde schijven en deze delen. Op zich is dit niet zo ingewikkeld, op deze manier heb je een fileserver gebouwd. Houd er wel rekening mee dat deze relatief duur is in stroom kosten omdat er een complete computer draait, niet alleen een harde schijf. De aanschaf van een NAS is aanmerkelijk goedkoper in gebruik omdat deze gebouwd is om continue aan te staan en er zuinige onderdelen in gebouwd zijn. Als je echt een volwaardige server wil maken van die oude computer zou je kunnen overwegen er Windows Home Server V1 op te installeren. Deze draait op weinig geavanceerde ( zeg maar gerust oude) apparatuur en heeft veel meer mogelijkheden dan alleen een gedeelde harde schijf. (nadeel is dat dit alleen echt goed werkt als je hem bedraad in het netwerk bouwt. Een dergelijk systeem is echter headless(geen beeldscherm en toetsenbord) dus je kan hem overal-uit het zicht- plaatsen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100