Waar kan ik gratis wordpress hosten?

Ik ben al jaren bezig met Joomla sites, nu wil ik gaan oefenen met wordpress, is er iets van een gratis host waar ik dit kan doen? Met domeinnaam, mag gerust iets zijn van: naam.reclamenaam.cc.vv ofzoiets, maar wel met FTP waar ik wordpress op kan installeren. Iemand een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je wilt wilt mag je geheel gratis met "wordpress spelen" via www.flytouch3.nl Ik installeer dan een WP installatie in een map met een naam naar jouw keuze bv www.flytouch3.nl/voorbeeld of een subdomein als je wilt. www.voorbeeld.flytouch3.nl Dan kun jij spelen met wordpress en ik ben blij met het extra verkeer. Ergens een banner zou bv ook leuk zijn ;) www.Flytouch3.nl is trouwens ook in wordpress gemaakt Over een tijdje komt er een website met gratis hosting onder domeinenhosting.net. Daar kun je ook een subdomein krijgen als je wilt. Dan kan ik een aantal dingen testen en jij kan dan ook testen met wordpress. Je kunt me mailen op info@flytouch3.nl Gr, Dennis

Je kunt op http://wordpress.org/ een account maken (of in ieder geval je aanmelden), en daarmee kun je je eigen WordPress 'site' gaan maken. Stel, jouw gebruikersnaam is IkLeerWordPress, dan wordt de naam van jouw site: wordpress .org/IkLeerWordPress. Toegevoegd na 1 minuut: P.S. je maakt met deze optie geen gebruik van FTP, maar je kunt wel goed oefenen.

Bronnen:
http://wordpress.org/

Als je al jaren bezig bent met Joomla dan neem ik aan dat je ook snel wat dieper wilt gaan in WordPress. Ik zou je aanraden om niet ergens te hosten maar lokaal WordPress te installeren. Dus: - Zend server community edition downloaden/installeren (gratis en veel beter dan Xampp e.d.) (includes mysql) - SVN installeren - en dan een IDE als PDT: http://www.eclipse.org/projects/project.php?id=tools.pdt Installeer WordPress dan in mapje "test 1" en een andere WordPress in "test 2" enz... Ik heb hetzelfde. Als je dan een beetje een site hebt en wat gespeeld hebt met de code kun je eens denken om bij Amazon een GRATIS voor een jaar Cloudhosting account te nemen. Dan leer je ook daar gelijk wat bij over cloudhosting e.d. ze hebben een aanbieding om gratis een jaar lang een micro image te hebben (http://aws.amazon.com/) ik draai op 1 micro image verschillende WP sites inclusief een WP Multisite. (allen niet zo druk bezocht dus het gaat).

Bronnen:
http://www.zend.com/en/products/server-ce/

www.woelmuis.nl Gebruik het zelf ook en het is echt super fijn en helemaal gratis. ook krijg je 3 gratis mysql database's en kun je met een paar klikken wordpress, cutenews enz intergreren. Ook kun je bestanden uploaden naar woelmuis via Filezilla. (Nergens kleine lettertjes :) )

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100