Kun je ook een audio-CD branden op een DVD+RW-schijfje?

Ik heb een aantal mp3'tjes op mijn computer staan waar ik graag een audio-CD van wil maken (om af te spelen in cd-speler). Nu kom ik erachter dat ik geen lege CD'tjes meer heb, maar nog wel lege DVD'tjes (DVD+RW 4.7GB). Kan ik op zo'n leeg DVD'tje ook de mp3'tjes branden, om deze af te spelen in een cd-speler? En zo niet, kan ik ze dan wel afspelen in een DVD-speler? Alvast bedankt voor een antwoord!

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk leest je cd-speler de dvd niet, maar je dvd-speler of cd-rom speler leest de dvd wel gewoon hoor. Het antwoord is dus ja.

Omdat er nog geen echt goed antwoord bij stond. MP3 → WAV → CD → CD-speler OK MP3 → WAV → DVD → CD-speler NEE Een gewone CD-speler kan geen DVD schijfjes lezen. DVD schijfjes worden met een andere frequentie laser gebrand wat kleinere putjes geeft. Ik geloof ook niet dat het mogelijk is een DVD schijfje te forceren om als CD schijfje te branden. Zelfs als dit wel zou kunnen bestaat een DVD schijfje uit andere materialen wat waarschijnlijk het teruglezen na zo'n geforceerde actie problematisch maakt. MP3 (als data) → DVD → DVD-speler OK Denk dat zeker tegenwoordig zo'n beetje elke DVD-speler MP3 bestanden kan afspelen. Toegevoegd na 4 minuten: MP3 → WAV → DVD → DVD speler lijkt me daarom ook een onzinnige mogelijkheid. p.s. Met WAV bedoel ik dat er een audio schijf wordt aangemaakt met tracks zoals op een regulier CD'tje wat in essentie WAV bestanden zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100