Welke maatregelen kan ik allemaal nemen om mijn pc iets sneller te laten lopen?

Ik bedoel dan dingen in de computer zelf verwijderen bijvoorbeeld, of iets opruimen enzo. Gewoon alle standaart maatregelen die je kunt nemen.

Toegevoegd na 15 uur:
Bedankt voor de antwoorden ik heb er heel veel aan!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb tune uptilitie gedownload en die de pc laten doorzoeken op fouten en die opgelost en mijn pc is 10 keer zo snel geworden. Toegevoegd na 1 minuut: Je mag het 10 dagen gratis proberen maar je kunt als je op google zoekt naar codesleutel tuneup utilities makkelijk de sleutel vinden en dan staat het er voor altijd op.

Bronnen:
http://www.tuneup-software.nl/products/tun...

Minder progamma's downloaden op je pc

Hier gebruik ik Glary utilities voor. Een programma, die je computer opschoont en dus sneller maakt. Werkt goed en is gratis..

Bronnen:
http://www.computeridee.nl/glary-utilities

het effectiefst is waarschijnlijk een backup maken, de schijf formatteren, windows opnieuw installeren en dan alleen de software die je echt nodig hebt terugzetten.

Toevallig zat ik vandaag te snuffelen op deze pagina: http://computertotaal.nl/software/22977-grote-schoonmaak.html mbt opruimen en dergelijke.

Daar is een keer een uitzending van Kassa over geweest, die heel praktisch en eenvoudig was. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig bepaalde handelingen van de pc uitzetten, die je toch niet nodig hebt maar die wel het systeem vertragen. zie link. Toegevoegd na 42 seconden: O, pardon, het was niet Kassa, het was Tros radar. Stomstomstom.

Bronnen:
http://www.trosradar.nl/nieuws_detail/beri...

Begin met schijf opruiming ,er staat zo'n stoffer bij alles aan vinken zeker prullenbak , dan defragmentatie draaien evt schijf voor schijf . Waar vind je dat of bij systeem werkset ,alle programma's .succes

schijfopruiming defragmenteren

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100