hoe kan ik foto's terugvinden?

Vakantiefoto's "geïmporteerd"vanuit mijn camera naar de
computer. Kan ze nu niet meer terugvinden. Wat moet ik doen? Ik weet zeker dat ze erop staan

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je de naam van het album/de fotos nog weet gebruik de zoekfunctie bij je start knop!

Als je bij de camera een programma'tje hebt gekregen (en deze hebt geinstalleerd) heb je grote kans dat ze in een aparte map staan in de hoofdmap van dat programma. Die map heet meestal DCIM,foto's of opnames. De hoofdmap vind je over het algemeen in "Deze computer", "C:", "Program files",dan "naam van het programma" -> Dit is vaak de merknaam of het type camera (Bij mij heet het LUMIX) Als je geen apart programma hebt gebruikt kunnen ze staan in de algemene map met downloads, of bij vista (bij xp en Win7 weet ik niet zeker) de map foto's/afbeeldingen.

Als het via bovenstaande opties niet lukt kun je ook altijd (als je net de foto's hebt overgezet) een algemene zoekopdracht doen (start-->zoeken) en dan bij opties aangeven alle bestanden die de laatste 24 uur zijn gewijzigd (en dan bv ook nog *.jpg in het zoek elf, dan krijg je alleen foto's/plaatjes). Laat deze scan dan wel alle vaste schijven onderzoeken en je zult de foto's vinden.

Installeer Picasa van Google. Dit programma vind alle foto- en filmbestanden automatisch op je harde schijf en is ook een prima fotobeheerprogramma wat erg prettig werkt voor het delen van fotoalbums

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100