Opstartproblemen computer, wat kan ik eraan doen?

Ik heb Windows XP en heb mijn pc beveiligd met een wachtwoord. Als de computer is opgestart, krijg ik normaal gesproken een blauw scherm met rechts halverwege het scherm het woord "gebruiker" en als ik daarop klik, kan ik mijn wachtwoord invoeren en start de computer verder op.

Maar de laatste tijd gebeurt het steeds vaker dat ik wel dat blauwe scherm krijg met "gebruiker" maar dat ik niks kan aanklikken. Niks heeft invloed, ook control alt delete doet niks. Enige wat helpt is als ik de aan-uit-knop van de pc lang indruk, dan gaat hij uit. En dan kan ik hem opnieuw opstarten. Soms duurt het dan nog drie keer voordat ik hem echt opgestart krijg.

Weet iemand wat het probleem is en hoe ik dat kan oplossen? Of is hij echt kapot aan het gaan en moet ik alvast gaan uitkijken naar een nieuwe computer?

Hij is overigens ruim 5 jaar oud.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit kan meerdere oorzaken hebben, maar bij mij klinkt alsof je hardeschijf het langzaam aan het begeven is!

Ik zou nog geen nieuwe pc kopen, het is een fout van je OS( software) kom je er wel in als je Windows opstart in veilige modus?? Zoja dan kan je je gebruikers instellingen veranderen eb je wachtwoord eruit halen. Lukt dit niet dan kan je Windows ook opnieuw installeren

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100