Hoe kan je het beste je wachtwoord onthouden. Zeker als je regelmatig van wachtwoord moet veranderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Neem een bekend liedje, b.v. "heb je even voor mij?" van Frans Bauer. van Heb Je Even Voor Mij neem je de eerste letters HJEVM Dat kun je niet vergeten. Neem dat als basis voor al je passwords. Zet er een verschillend nummertje voor en achter voor je diverse sites, en maak daar een briefje van. Je passwords zien er dan zo uit: GV: 34HJEVM88 ING: 61HJEVM27 Gmail: 82HJEVM79 Op het papiertje bij je computer staat alleen: GV: 34 88 ING: 61 27 Gmail: 82 79

Ik heb een wachtwoordt en moet elke maand een nieuw wachtwoord geven ik heb het opgelost met het aantal dienst jaren dat ik ergens werk plus de maand van het jaar vergeet je haast niet.

Hallo Cees, Ik zet mijn wachtwoorden meest in mijn mobieltje,Naam Wachtwoord, tel nr tik je het wachtwoord in

neem als wachtwoord gewoon de maand waarin we leven kun je elke maand een nieuwe nemen

Ikzelf neem plaatsnamen op alfabetische volgorde. Bijvoorbeeld na Bergenopzoom komt Californie en daarna Dusseldorp, etcetera. Als je wil kan je er nog een letter of teken tussen plaatsen. Dus B1ergenopzoom, C3alifornie etc.

Ik gebruik altijd een naam van een collega. Meestal die gene die dan net langs loopt of eentje die indruk op mij heeft gemaakt. Dan zet ik er een nummer achter omdat dat moet van onze systeembeheerder.

Ik heb 1 standaard wachtwoord op mijn werk en zet er dan steeds een volgende nummer achter.

Als je een sterk wachtwoord wilt én het wilt onthouden, kun je het volgende doen: In februari rij Ik 28 dagen in mijn Peugeot = IfrI28dimP Dan heb je de maand erna dus het wachtwoord: ImrI31dimP

Afhankelijk van het beveiligingsniveau kun je diverse systemen hanteren. Gebruik wel zo veel mogelijk verschillende kenmerken (afwisselend grote en kleine letter, speciale tekens @@^(* of spaties om het voor de hack programma`s extra moeilijk te maken. Een andere optie is een hele schijf of map met encryptie te beveiligen ipv op fileniveau. Dan heb j minder wachtwoorden nodig. Een voorbeeld ( je geboortedatum, spatie PINCODE en dan bijvoorbeeld 3 x het eerste cijfer van je pin, de volgende keer 4 x de tweede enz. enz. Veel variaties mogelijk. Er bestaat ook de mogelijkheid je wachtwoorden op internet of in een wachtwoordkluis (de falcon edition van mcafee heeft er een)Bedenk wel dat als iemand dat kraakt je alle wachtwoorden afgeeft tenzij je met jezelf afspreekt dat altijd alles vooraf gaat van je naam of zo. Al met al moet het voldoende zijn voor een gemiddelde beveiliging. Zijn er echtheel belangrijke stukken (overheid of zo) dan krijg je vaak een protocol voor het aanmaken van wachtwoorden.

Ik werk met een vast deel dat inmiddels diep in mijn geheugen gebeiteld staat en een variabel deel maand-jaar. Het vaste deel kan bestaan uit je initialen, hobby, geboortejaar, ideaalbeeld, geliefde, levensdoel, whatever. En/of. Met wat # of * naar wens. De maand-jaar gaat uit van een nieuw wachtwoord per (±) maand, je kan ook weeknummers gebruiken. Dat kán wel eens mis gaan als je bij terugkomst van je vakantie even kwijt bent of je cEEs#GV.jul10 al veranderd had in cEEs#GV.aug10, maar dan kun je altijd de ene proberen en bij foutmelding alsnog de andere – want meer smaakjes zijn er dan normaal gesproken niet.

Maak gebruik van een, voor jou, eenvoudig te onthouden zin. De beginletters van elk woord vormen dan het wachtwoord. Een voorbeeld: "Jantje zag eens pruimen hangen, O als eieren zo groot". Dit wordt dan "Jzeph,oaezg" Je hebt meteen een (redelijk) eenvoudige manier om je wachtwoord te onthouden én je zorgt voor uitermate sterke wachtwoorden. Je kan ook nog letters substitueren om je wachtwoord te versterken (bijv. e wordt 3, i wordt 1, enzoverder). Toegevoegd na 8 minuten: Je kan de naam van de site/provider toevoegen. Op deze manier hoef je niet te veel te onhouden. Een voorbeeld: "www.goeievraag.nl" wordt "gv.nl". In combinatie met "jantje" ziet er dit als volgt uit "gv.nlJzeph,oaezg". Per maand een nieuwe zin en je hebt zéér sterke wachtwoorden.

Bronnen:
(eigen materiaal)

Beste, Een goed en sterk wachtwoord is zeker geen overbodige luxe in dit internettijdperk ! Daarom heb ik enkele richtlijnen die ik je graag wil meege- ven : Bedenk als je een sterk wachtwoord wil maken, zonder dat deze gemakkelijk kan worden geencrypteerd dit wil zeggen ontcijferd dien je met het volgende rekening te houden : 1.Een wachtwoord dat jezelf gemakkelijk onthouden, maar moeilijk is voor anderen om te hacken ! 2.Zorg ervoor dat je een wachtwoord vormt met variabele karaktertekens 3.Verander regelmatig van wachtwoord (om de 2 maand) 4. Een wachtwoord is iets persoonlijks, en mag niet word- en doorgegeven aan derden, hou daar rekening mee ! Tot slot : SCHRIJF NERGENS JE WACHTWOORD OP, tenzij in een CODE ! Als je deze aanbevelingen ter harte neemt zal je geen last hebben van ongewenste bezoekers (hackers) Mvg, Karel8158

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100