Wat is een goed (betaalbaar) antivirus.

We hebben nu Norton 360 op 1 pc en 1 laptop staan. 2 jaar geleden nieuwe licentiecodes gekocht (voor 3 pc's), maar die zijn nu verlopen.
Nu vroeg ik mij af wat nu echt een goed antivirus is in verhouding tot de prijs. Norton bevalt wel goed, maar het is zo verschrikkelijk duur en het vertraagd je systeem nogal.
Ik ben best bereid om iets te betalen voor een antivirus, maar dan wil ik wel zeker zijn dat het betrouwbaar is en dat het goed werkt (liefst niet na 1 jaar abbonement al verlopen, wat langer als het kan)
Is norton dan toch de beste keuze of zijn er goede betaalbare alternatieven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn voldoende programma's die je gratis kunt downloaden en die zelfs door de helpdesks van providers worden geadviseerd. Ik heb zelf AVG. Is een goed antivirusprogramma

Bronnen:
http://www.gratissoftwaresite.nl/

Ik heb gewoon het antivirusprogramma van KPN. KPN is mijn provider. Kost bijna niets. Elke provider heeft een eigen antivirusprogramma. Norton vertraagt enorm, en houdt mail tegen die helemaal geen kwaad kan.

Norton 360 komt vrij goed uit de testen, MAAR is inderdaad behoorlijk "zwaar" voor de pc en flink aan de prijs ;) Ondanks mijn minimale inkomen en goed bekend met ook de vele gratis alternatieven, kies ik qua beveiliging PC wel steeds voor een gekochte licentie. Bij die gratis alternatieven zeg ik altijd: beter iets dan niets ;) Als hobby help ik jaarlijks veel mensen met hun 'overleden pctjes' door virussen, malware etc. Merendeel van deze besmette pctjes had deze rommel via gratis software (en ja er zijn ook wel genoeg goede tussen!) zoals AVG, avast etc. Ook AVG (8) is relatief zwaar voor de pc... Mijn keuze, en met intussen ruime (test)ervaring zou je aanraden om over te stappen op ESET -Nod32. Is de "lichtste" uit de reeks, scant vlot en grondig, is zeer gebruikersvriendelijk/eenvoudig en instelbaar op vele manieren. Buiten deze heb ik ook Kaspersky gebruikt(goed maar ook zwaar), Norman, en eerder McAfee en Norton. Hier een site waar je de meest bekende AV-programma's mee kan vergelijken: http://www.nod32.nl/vergelijking/default.aspx Ps, in feite bestaat er niet een 'de beste' ook de testen zijn zelden echt onafhankelijk/neutraal ;)

De betaalde programma's zijn goed, maar in mijn idee niet beter dan de gratis programma's. De halve wereld draait op de gratis beveiliging, en reken maar dat men piept als die niet goed zou zijn! Avast, is gratis en goed. AVG is gratis en ietsje minder goed. Microsoft security essentials is gratis en goed, mits je een legale windows installatie hebt. Scheelt een hoop geld! Toegevoegd na 1 minuut: Als ik iets niet fair vind is het verlopende beveiliging. Veel meer dan de batterijen hoef je in je thuisbeveiligingssysteem niet te vervangen... waarom online dan wel? vanwege het steeds wijzigen van de virusdefenities? dat vind ik dus onzin, omdát je al betaalt voor je licentie. Gratis. Veel beter :-))

Er is geen beste er komt altijd weer een nieuwe, zoek vooral gratis Norton's ik heb nu 60dagen Norton360 voor 2PC, en het werkt goed.

Ik ben niet zo dol op Microsoft maar de Microsoft Security Essentials komen goed uit de tests en zijn gratis en werken goed samen met Windows. http://www.microsoft.com/security_essentials/default.aspx?mkt=nl-nl

Bronnen:
http://www.microsoft.com/security_essentia...

Omdat ik laatst last had van een msn virus. En Avast die ik geïnstalleerd had deze over het hoofd heeft gezien. Heb ik in de winkel Norton gekocht. Deze heeft hem er wel eruit gekregen. Het enige nadeel wat ik aan Norton kan vinden is dat het inderdaad een zwaar programma is. En dat de pc traag wordt. Vooral met oudere pc's is dat lastig.

AVG ik heb de gratis versie (die is al goed) er is ook een betaalde versie

Spyware Doctor is gratis en goed.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100