Hoe bescherm je jezelf tegen misbruik van je identiteit op fora?

Als je actief bent op een forum, en er meldt zich een gebruiker aan met nagenoeg dezelfde naam en dezelfde Avatar, die gaat lopen klieren, wat is dan de gepaste reactie? Negeren? Direct melden? Verbaal neersabelen? Iets anders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat mij betreft: er publiekelijk hartelijk om lachen, in het geval van GV een antwoord op de vraag geven, je gevleid voelen vanwege hoe belangrijk je blijkbaar bent in de belevingswereld van je dubbelganger, nog een beetje babbelen met de andere mensen die erop reageren, en uiteindelijk toch maar melden bij de moderators. Met een beetje spijt overigens, want toen was de lol voorbij. :)

Ik denk dat je doelt op het geval SusyQ & SuzyQ dat zojuist hier op GV gekomen is. Ik denk dat SuzyQ dat op een goede manier heeft aangepakt. Direct er zelf een reactie onder zetten, zodat mensen kunnen zien dat het toch om twee verschillende accounts gaat en daarna uiteraard dit geval aankaarten bij beheer.

Totaal negeren lijkt mij de beste manier. Het gaat die persoon juist om de reacties en als hij die niet krijgt, stopt hij er vanzelf mee.

Als het je werkelijk stoort of het is beledigend oid, denk ik dat direct melden de beste optie is.

Aangeven bij de moderator van het forum, en proberen mensen duidelijk te maken dat jij het niet bent.

Maak een nieuw email adres aan. Log je op de site in en geef dat emailadres en wachtwoord op, Copy paste een leuke avatar en je bent nooit je eigen identiteit kwijt maar hooguit dat van je schaduw account.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100