Wat zijn .gwpfshb bestanden?

Ik heb sinds korte tijd op mijn harde schijf waar al mijn foto's op staan achter de foto naam zelf en .JPG nog eens een punt erbij gekregen genaamd : .gwpfshb . Is dit een virus of iets anders? De foto's zijn namelijk niet te openen omdat ze het bestand niet kennen dankzij de .gwpfshb .

Toegevoegd na 36 minuten:
Ik heb geprobeert .gwpfshb weg te halen maar geeft deze bestandsdeling wordt niet ondersteund. Ik heb ook gewoon met windows picture viewer geprobeerd maar krijg hetzelfde resultaat. Ik heb ook geen back-up helaas. Nog andere suggesties? Bedankt voor de snelle antwoorden!
Hier staan al mijn foto's vanaf 2005 op dus als dit niet meer te krijgen is zal dit dood en dood zonde zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Gwpfshb-bestanden zijn bestanden die door internetcriminelen versleuteld zijn. Je computer is besmet met cryptoware (gijzelsoftware). Cryptoware is een chantagemethode op internet: bestanden worden versleuteld en je kunt je afbeeldingen pas weer decoderen als je losgeld betaald hebt. Je kan deze malware oplopen door bijvoorbeeld op een internetadvertentie of link te klikken. Of door een uitvoerbaar exe-bestand te openen, vermomd als ander soort bestand (bijvoorbeeld een pdf-document). Oplossingen 1. Een back-up van de bestanden terugplaatsen. Voorwaarde is natuurlijk dat er een (recente) back-up is en dat deze niet ook versleuteld is door de cryptoware. Hierbij is het van belang om eerst de malware te verwijderen, zodat bestanden niet opnieuw worden versleuteld. Gebruik hiervoor Malwarebytes Anti-Malware of systeemherstel. ◾https://www.malwarebytes.org 2. Zoek verborgen back-ups. Heb je geen back-up gemaakt, dan is er een kleine kans dat Windows dit automatisch heeft gedaan, via zogenoemde schaduwkopieën: - Rechtsklik op een bestand of map. - Klik op Eigenschappen > tabblad Vorige versies. - Kijk of er een oudere versie staat die hersteld kan worden. Soms werkt dataherstelsoftware als het gratis Recuva . http://www.revouninstaller.com/revo_uninstaller_free_download.html 3. Misschien lukt het met een tool van Kaspersky je foto’s weer terug te krijgen: https://noransom.kaspersky.com/ Algemene tips: - Klik alleen op een internetlink als je 100% zeker weet dat deze betrouwbaar is. Zelfs een link die een vriend je via facebook of e-mail toestuurt kan besmet zijn, als zijn account gehackt is. - Installeer een scanner die je tegen cryptoware beschermt (zoals Malwarebytes Premium, Kaspersky). - Zorg ervoor dat de backup van je gegevens niet in verbinding staat met je computer. Anders kunnen deze ook besmet worden. Succes en sterkte!

Bronnen:
http://www.consumentenbond.nl/veilig-onlin...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100