Blijft je anti-virus bestrijder geldig als je een andere computer gaat gebruiken?

Als je een anti-virus programma voor 1 pc hebt gekocht op je computer en je neemt daarna een andere computer kun je dan dat programma overzetten? Zo ja, hoe gaat dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Veel antivirusprogramma’s kun je inclusief licentie overzetten naar een nieuwe computer, zoals jouw AVG. AVG: Als u uw oude computer vervangt door een nieuwe, kunt u AVG AntiVirus, Internet Security of Premium Security overbrengen naar uw nieuwe computer, zodat u nog steeds wordt beschermd. U hoeft geen nieuwe licentie te kopen. Breng uw AVG-licentienummer gewoon over naar uw nieuwe computer. Verwijder eerst AVG van de oude computer. Als uw oude computer niet meer werkt, hoeft u AVG niet te verwijderen. Dit is alleen nodig om ervoor te zorgen dat uw licentie niet op meer computers wordt gebruikt dan is toegestaan. Installeer AVG op de nieuwe computer. U moet uw AVG-licentienummer tijdens de installatie invoeren op de nieuwe computer. U kunt een verloren licentienummer ophalen met het formulier voor het ophalen van AVG-licenties.

Bronnen:
https://support.avg.com/SupportArticleView...

Jammer maar helaas, dat zal niet zomaar gaan en gaat niet werken. Bij de registratie van het gekochte anti-virusprogramma zijn de 'vingerafdrukken' van de PC waarop de software is geïnstalleerd, mee verzonden naar de uitgever van dat programma. Hiermee wordt voorkomen dat de licentie misbruikt kan worden en deze onbetaald op meerdere computers geïnstalleerd kan worden. Om de gekochte software binnen de looptijd van de licentie op een andere computer over te zetten en werkend te krijgen zal je toestemming moeten vragen van de uitgever van de software. Daarvoor zul je dan contact op moeten nemen met de uitgever (klantenservice) en om een eenmalige licentie switch moeten vragen. Als je dat krijgt dan krijg je een nieuwe sleutel waarmee je de software opnieuw op je nieuwe PC kunt installeren en vrijgeven. Zonder die sleutel zal de gekochte software hooguit in 'Trial-modus' slechts een beperkte tijd werken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100