Is inloggen via facebook wel veilig ?

Steeds meer websites (o.a. Spotify ) bieden de mogelijkheid om in te loggen met je face book account. Hoe werkt dit, en is het wel veilig ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het werkt via de Facebook API. API staat application programming interface. Dat is een protocol/systeem/infrastructuur, waarmee facebook de login en authorisatie regelt (dus dan krijgt een dergelijke site niet je facebook wachtwoord te zien, maar bevestigt dat jij het bent). Ook regelt de facebook api welke gegevens de derde partij (bijv. Spotify) mag inzien en welke niet. Dat wordt bepaald door jouw privacy instellingen en de door jou gegeven permissies aan bepaalde apps. Je kernvraag is of dat veilig is. In mijn ogen is dat veilig. De reden die musiceyesfm gaat m.i. niet op. Simpelweg is het zo, als hackers bij je inloggegevens van facebook willen dan zullen ze de API van facebook moet kraken. FB is een professioneel bedrijf en let heus wel erop dat dat goed is beschermd. Of je al je gegevens met alle apps of bedrijven is een ander verhaal, maar dat heeft niet direct iets te maken met de api van fb. Een ander ding is dat je eventueel in een nep-login zou kunnen trappen op bepaalde sites, maar dat staat wederom los van de api login die fb aanbiedt via Spotify. Kortom, al met al is inloggen m.b.v. Facebook op spotify en dergelijke apps veilig. Of je al gegevens die de apps willen inzien wilt delen met bedrijven is een ander vraagstuk, dat ziet meer op hoeveel privacy je zelf wilt opofferen voor comfort en gemak. Maar het login systeem is wel veilig! Toegevoegd na 7 minuten: De offciele naam van facebook API is de GraphAPI. Het subsysteem dat het inloggen op andere sites regelt heet facebook connect.

Bronnen:
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Facebook_Platform

zoals hierboven vermeld is het veilig, let alleen wel op dat je niet op een nep site inlogt die misschien wel exact hetzelfde er uit ziet. Let dus altijd op of je op de officiële site zit van de service die je gebruikt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100