Computer gehackt, ik weet wie het gedaan heeft. Kan ik die persoon aangeven?

Eerder mijn vraag was waarom het internet zo raar deed, en iemand heeft hem gehackt. Ik kan niks op een USB krijgen, want dat pakt die niet meer. Ik kan echt helemaal niks, en er zitten hele belangrijke documenten op. Ik weet wie het gedaan heeft, een 'vriend' die ik 4 jaar lang kende. Kan ik die persoon aangeven (anoniem), want ik weet waar die woont (plaats) en zijn naam, verder niks. Ik wil dit echt heel graag opgelost hebben, want dit vind ik erg.

Toegevoegd na 4 minuten:
En ja, ik weet zéker dat hij het heeft gedaan. Hij heeft me bedreigd via me YouTube account, en toen een paar dagen later gebeurde het.

Toegevoegd na 10 minuten:
Toen ik bevriend met hem was, hackte die ook al van alles. Hij heeft ook een account van andere gehackt op andere dingen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jazeker kan dat, en de mogelijkheid bestaat dat als je reageert op dit bericht, iedere toetsaanslag die je doet op mijn reactie (een KeyLogger noemen ze dat) opgeslagen wordt en zelfs van afstand uit te lezen is. Dit is niet om je bang te maken, maar plaats vooral geen reacties op de vraag die je hier stelt, en ja aangifte is mogelijk, en ben zelf ICT expert en heb ook nog voor de mensen in het Blauw gewerkt dus weet met 15 jaar ervaring redelijk waar ik het over heb. Over het feit Youtube kun je sowieso aangifte doen, daar is de digitale recherche constant mee bezig. Grote kans dat dit bericht gelezen word door degene waar je een conflict mee hebt, die zal wel een achterdeurtje in je systeem hebben geïnstalleerd waardoor jouw vraag en mijn antwoord af te lezen zijn. Heb 2 bronvermeldingen erbij gevoegd, en 2 vragen: A: is je virusscanner up2date en heb je je windows wachtwoord al gewijzigd? B: bij de bronvermelding is het handig om je virusscanner uit te schakelen omdat deze wellicht gaan miauwen dat er foute software op je systeem staat wat wellicht die virusscanner op tilt zet. Er zijn altijd nog andere mogelijkheiden, zoals opstarten van een zogenaamde "live" CD, die maakt géén gebruik van je "gewone" opstart, maar start PUUR alleen op vanuit de CD en het geheugen, zodat die eventuele programma's (die meestal bijna onzichtbaar zijn als je je pc gewoon opstart) niet gestart worden. Waar je ook naar kan kijken of er geen "vreemd kabeltje of usb stick" in je pc/laptop" ziet waar je niet weet waar het voor dient of het uiteinde niet kunt bepalen, alle troep er uit trekken, stroom, toetsenbord en muis en internet er weer in. dus hooguit 4 kabels... en dan eventueel een berichtje terug sturen naar mij, ben niet zo erg bang voor hackers... maar heb wél een enorme hekel aan mensen die zulke dingen flikken en ook een enorme stapel mensen die wellicht op zo'n GoeieVraag mij GRAAG willen assisteren om zulke praktijken uit te bannen. Mvg. and good luck! YunooToz

Bronnen:
http://answers.yahoo.com/question/index?qi...
http://security.symantec.com/sscv6/home.as...

Je kan er gewoon mee naar de politie stappen indien je bewijs hebt

Heb je niet gewoon een virus binnengehaald? Een pc echt hacken vereist veel kennis en is eigenlijk volkomen nutteloos. Je kan hem aangeven maar als je geen bewijzen hebt behalve een vermoeden dan kom je niet ver.

Je kunt het proberen, maar zonder bewijs kom je nergens en zelfs met bewijs denk ik dat de politie niets doet

Je kunt allicht even kontakt opnemen met de politie en vragen of ze hiermee wat kunnen en wat jij eventueel kunt doen. Mijn pc is weleens gehackt en toen kwamen ze zelfs aan huis om de aangifte op te nemen omdat ik toen door ziekte niet naar hen toe kon gaan. Bij mij was het wel heel duidelijk dat hij gehackt was.

Ja aangifte kan op basis van art. 350 SR vernieling / beschadiging. Daarnaast kan je aangifte doen van bedreiging.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100