Waarom start mijn browser (Chrome) random op?

Ik zit gwn rustig op mijn pc te gamen of een film te kijken en dan opeens start internet op (chrome), ik denk dat er een virus op mijn pc zit genaamd: Search Protect. Als dit zo hoe kan ik het verwijderen?, zo niet wat gebeurt er??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het klinkt meer als malware, eigenlijk. Ikzelf gebruik voor dit soort problemen een gratis programma te vinden op: www.malwarebytes.org/. In combinatie met een gratis anti-virus AVG (http://free.avg.com/nl-nl/homepage) hou ik de PC aardig schoon. Dit soort insluipers is lastig, maar ze kunnen ook écht akelig worden, bv. gegevens van je PC (laten) stelen. Dus het is niet aan te raden ze te laten staan. Beide programma's zijn ook op te waarderen naar een betaalde variant maar dat heb ik nooit nodig gevonden.

Je hebt inderdaad met search protect een naargeestig virusje te pakken. Probeer eens onderstaande link over het verwijderen ervan. Als je googled op "search protect" vind je nog meer handleidingen.

Bronnen:
http://www.bitdefender.com/tech-assist/sel...

Search Protect is inderdaad een ongewenste app die instellingen van je browser wijzigd. Op de pagina van Symantec kun je meer gedetailleerde info vinden. Ook wordt er een Removal Tool aangeboden. Dit soort problemen kun je redelijk voorkomen met een goede (gratis) virusscanner zoals Avast! of AVG in combinatie met anti-malware software zoals Malwarebytes.

Bronnen:
http://www.symantec.com/security_response/...
https://www.malwarebytes.org/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100