Hoe voorkom ik dat ik per ongeluk op het wifi-netwerk van buren of zo terecht kom?

Hoe kan ik controleren of ik wel op het goede - bijvoorbeeld gratis - wifi terecht kom. Ik heb een scan laten uitvoeren en kreeg daarmee een beeld van alle in gebruik zijnde netwerken met wifi en de gekozen beveiliging.
Hoe kan ik mezelf daar dan zien? Kan ik ook - of anderen zoals hackers - onzichtbaar zijn. Ik heb zelf nog geen wifi, dacht ik.

Toegevoegd na 3 uur:
Wat beveiliging betreft heb ik deze 2 specificaties ook al zien staan bij het scannen.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wired_Equivalent_Privacy
en
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi_Protected_Access
Wifi algemeen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi (en ik begrijp nu ook de verwarring over de genoemde kloksnelheid en de frequentie die hier wordt genoemd. (Bij de een is het mogelijk en de ander gebruikt het.... Maar hoe precies? Waar op te letten?)

Toegevoegd na 1 dag:
Ook interessant om terug te kijken>
http://www.goeievraag.nl/vraag/computers-internet/veiligheid/achterhalen-ongeluk-wifi-gedownload.388959

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor je vragen: Hoe kan ik controleren of ik wel op het goede wifi terecht kom: Onder je modem staat vaak al een SSID code. Dat is de naam van de wifi netwerk. In de instellingen kan je deze aanpassen naar een naam die je zelf wil (inloggen op het modem en dan bij Wireless). Hoe kan ik mezelf daar zien? Dan moet je wel de naam weten van je netwerk. Weet je die, kan je jezelf er gewoon tussen zien staan (mits je daar bereik hebt vanuit je eigen netwerk). Kan ik ook onzichtbaar zijn? Ja, ook in de instellingen, waar je de naam van je netwerk kan aangeven, staat vaak een vinkje of je invisible / hidden broadcast wil hebben. Dus dat kan je gewoon instellen. Ik heb zelf nog geen wifi, dacht ik. Als er antennes aanzitten, weet je zeker dat je wifi hebt. Echter zijn er steeds meer modem/routers die wifi hebben zonder antennes. Meestal zit er op het apparaat nog wel een lampje voor wifi / wireless. Als die brandt, wordt er uitgezonden. Een andere manier is kijken in de instellingen. Zit daar een tabje met Wireless, zit de optie er op. Welk merk en type heb je? Kunnen we dan ook voor je nakijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100