ik ben gehacked, hoe ontdek ik spyware?

Hallo, Ik kwam er onlangs achter dat mijn facebook account en gmail al maanden meegelezen word door mijn ex. Hij ontkent dit, maar ik heb lijsten waar in staat via welk IP adres en met welk apparaat is ingelogd. Er is zelfs vanuit zijn vakantie in het buitenland ingelogd met zijn toestel. Is dit te ontkennen denken jullie? En hoe zou hij dit gedaan kunnen hebben? Mijn wachtwoorden had ik allemaal al veranderd. Misschien word whats app ook wel afgelezen.
Maar mijn vraag is hoe ontdek ik spyware op mijn laptop? Ik heb hem net een paar maanden en mijn ex heeft er een virus scanner op gezet (Avira) maar ik las ergens dat als je er eerst spyware op zet en dan pas Avira dat hij dit niet scant. Maar ik weet dus niet of het erop staat en hoe snel dit geinstalleerd kan worden. Ik ben er nl gewoon bij geweest en heb hem niet langer dan een paar minuten alleen gelaten.
Verder heb ik nu alles dubbel beveiligd en laat niemand meer op mijn WIFI maar het houd me toch bezig

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk heeft hij gewoon je wachtwoord geraden of een wachtwoord van een e-mail account opgevraagd via een beveiligingsvraag waar hij het antwoord op wist. (Indien hij schuldig is uiteraard). Vaak staan in een e-mail account ook al je andere wachtwoorden of zijn ze te veranderen via het e-mailadres. Je doet er goed aan om een lijstje van al je accounts te maken en deze systematisch van een ander wachtwoord te voorzien. Een goed wachtwoord kies je door hoofdletters en cijfers te gebruiken zonder logische combinaties. Be9sehegW (Bas eet 9raag spruitjes en heeft een goed Wachtwoord). Bijlage: Easy-to-use Password Manager Toegevoegd na 21 minuten: Scannen doe je met software. Ik heb zelf een goede ervaring met Malwarebytes. Maargoed... Er zijn er tientallen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100