Op welke manier kan je een netwerkbeveiliging omzeilen?

Een kennis van mij werkt bij een callcenter en vertelde dat er een manier is om toch geblokkeerde websites te bezoeken. Dan heb ik het over sites zoals ; Hyves, Windows Live,Facebook, Myspace etc..

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt een anonymizer gebruiken, maar deze zijn meestal ook geblokkeerd. Toegevoegd op 05-05-2009 12:13:38 Bijvoorbeeld http://www.anonymizer.com/

Het toverwoord hier is 'proxy'. Google is your friend. ;-)

een vpn verbinding die al het verkeer over die verbinding doorsluist en dus ook geblokkeerde sites. moet je een server thuis hebben die als vpn tunnel werkt. ff googlen en je kunt wel vinden hoe je dat kan configureren.

Zoals anderen hier aangeven kan het wel via bepaalde websites / applicaties die soms zelf ook geblokkeerd zijn. Bedenk wel dat dit je duur kan komen te staan. Mocht het 'omzeilen' als ernstig worden ervaren dan kun je hiervoor disciplinaire maatregelen en / of ontslag verwachten.

Het is afhankelijk van elke proxy pakket er geinstalleerd is op het netwerk, bij bijvb Squid zal het omzeilen moeilijk gaan omdat er vaak een accept list opgebouwd wordt waarin staat welke sites wel toegestaan zijn. In sommige gevallen kan je een andere proxy server instellen en dan kan je alsnog het hele net op. Echter moet je bedenken waarom bedrijven bepaalde sites filteren, in het algemeen zit je op het werk om te werken en niet om op het internet te surfen toch?

www.ninjacloak.com probeer het eens.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100