Hallo ik heb de virus trojan paard te pakken,hoe krijg ik deze eraf? En hoe kan ik mijn computer hestellen zonder dat ik een herstelpunt heb?

Ik heb de virus scanner avg het al laten verwijderen maar heb hem volgens mij er nog op mijn loptop doet zo raar en is zo traag. en heb al geprobeert om systeem herstel te doen maar kan het niet omdat ik geen herstelpunt had bedankt voor de reacties.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

malwarebyte downloaden via www.malwarebytes.org even installeren en de scan uitvoeren werkt als een trein gebruik het al een jaar en zeer tevreden haalt alle spam virus en trojans weg. Grt Wilderness

Ja, maar je zit nog steeds in je hoofdsysteem, start opnieuw op en ga via F8 naar het herstelsyteem en draai daar de meest uitgebreide scan. na het opstarten is dit normaal voldoende om weer virus vrij te zijn.

Dat je laptop traag is, hoeft niet persé te betekenen dat ie besmet is. Maar het kan wel. Dat je geen herstelpunten hebt is een veeg teken. Ga naar de onderstaande link en doe een on-line scan. Afhankelijk van de grootte van je harddisk en het aantal bestanden, kan dat uren duren.

Bronnen:
http://housecall.trendmicro.com/#tabgs

Als je je virusscanner al hebt gebruikt zou ik de computer eerst afsluiten. Vervolgens opnieuw opstarten en de virusscanner nog een keer laten lopen. Wellicht helpt dit. Maar na het verwijderen van virussen is het volgens mij altijd wel verstandig om de computer eerst uit te zetten c.q. opnieuw op te laten starten.

Virus Trojan Horse is een drama, wordt vreselijk traag en gaat en er lopen allerlei bestanden. Goede virusscan erover heen gooien en als het goed is kan hij deze waarschijnlijk in een kluis plaatsen. Bij ons is dit wel gelukt maar bleef maar binnenkomen. Uiteindelijk hebben wij voor de zekerheid de foto's en video's snel op een schijf gezet en de hele schijf leeggemaakt. Wel een nadeel je bent vele gegevens kwijt, maar deze virus ook. Dat was voor ons de enige optie want hij bleef maar komen.

Wat je ook nog zou kunnen doen is Hitman Pro downloaden en uitvoeren (via onderstaande link), garanties heb je ook dan niet, maar het kan zeker helpen om mogelijk op te sporen wat er aan de hand is en er iets aan te doen.

Bronnen:
http://www.surfright.nl/nl

Ik had niet zo heel lang geleden ook een virus op mijn computer en bij www.hijackthis.nl ben ik héél erg goed geholpen. Succes.

Een trojaans paard haalt vaak nog meer software (adware) en installeert dit. Veelal worden deze add-ons niet door alle virusscanners verwijderd. Het virus is dan wel weg, je PC blijft een puinhoop. Je hebt dus extra programma's nodig om je PC weer in orde te krijgen. De reeds genoemde HitmanPro en Malwarebyte is een goed begin. En natuurlijk niet te vergeten, de oorzaak aan te pakken! (geen aktuele windows en adobe patches, geen aktuele virusscanners, niet simpel op alles klikken, geen rare sites openen, geen keygens gebruiken, etc etc). Een virusscanner is niet meer dan een airbag; die voorkomt geen ongeluk, maar beperkt de schade.

PC op Trojaanse paarden controleren Hebt je een Trojaans paard binnengehaald, zal het zich genesteld hebben in een bestand dat Windows altijd automatisch opstart. Programma's zoals bijvoorbeeld Hijack-This zijn erin gespecialiseerd juist op dit speciaal gedrag van potentiële Trojaanse paarden te letten. Meer informatie en download Hijack-This (Engelstalig) Het misleidende voor de gebruiker is dat Hijack-This niet alleen echt Trojaanse paarden toont maar ook Autostart-elementen die wel legaal tot uw systeem behoren. Mocht u ervoor kiezen deze uit te schakelen, dan kan het zijn dat Windows daarna niet meer opstart. Het is dus zaak om hier zeer zorgvuldig te werk te gaan. De bouwers van Hijack-This schieten u daarbij op een zeer bijzondere manier te hulp. Je kunt namelijk uw scanresultaat kopiëren en ter controle op de website van Hijack-This in het vak You can paste a logfile in this textbox plakken. Het is ook mogelijk om de scan op te slaan in een logbestand, dat u vervolgens via de website van Hijack-This laat inlezen. De website zal vervolgens bij elke gevonden melding commentaar geven en aangeven of het op uw pc aangetroffen bestand veilig is, waar het bestand te vinden is en hoe actueel het bestand is. Maak van het resultaat een print en haal de vinkjes weg bij de bestanden die niet meer mogen worden opgestart. Kortom een zeer interessante en behulpzame dienst. http://www.hijackthis.de/ http://www.hijackthis.nl/watistrojan.html

in het vervolg deze suite gebruiken http://antivirus.comodo.com/ + hyjackthis !!!!! Voor nu: Neem n andere pc met cd brander en een lege cd Ga naar https://launchpad.net/clamav-livecd en download een cd image. Open cd brand programma < kies cd iso (beeldbestand) naar schijf branden en selecteer het gedownloade bestand en kies om te branden op de halve snelheid die de cd aan kan (verpakking) stop die cd in je laptop en start deze (opnieuw) op, misschien moet je op [esc] of een F toets klikken als ie net aan gaat om vanaf de cd te kunnen starten. vervolgens kan je zonder dat windows geactiveerd is het virus wel verwijderen, dit kan niet in windows omdat het virus dan actief is en dus niet verwijdert kan worden of aktief blijft in je ram en zich weer vrolijk terug kopieert nadat het is verwijderd. Als het hiermee niet lukt zal je windows opnieuw moeten installeren en meteen na de install een herstelpunt maken dan je software installeren en daarnaa eerst een backup maken met http://clonezilla.org/, zelfde principe als de cd hier boven maar dan om backups mee te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100