Wat bezielt iemand om computervirussen te maken?

Laatst kreeg ik weer een e-mail van een kennis met een waarschuwing dat er weer een nieuw virus is gelanceerd. Die kan heel je computer laten crashen! Maar wat ik me toch afvraag: wat heeft zo-iemand eraan om andermans computers te vernielen? Kan-ie dan je gegevens zien ofzo? (Ik kon het namelijk niet echt vinden in de overige vragen over computervirussen).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Motieven lopen uiteen van -de kick -kijken of je het kan -prestige (laten zien dat je het kan) -geld (in opdracht voor een criminele organisatie) -lulz Toegevoegd na 5 minuten: Er is ook nog een groep die wil laten zien dat een systeem zwak is en dat met een proof of concept laat zien. Als dat stukje code in de handen valt van mensen met minder zuivere motieven is de kans groot dat ze het herschrijven of delen code gebruiken om het tot een daadwerkelijk probleem te maken. Toegevoegd na 9 minuten: En leg even de min uit als je wil, doe ik ook altijd, is wel zo netjes.

Ja. Als je computer kapot gaat, heeft de hakker die het virus heeft gemaakt tegelijkertijd al je gegevens te pakken. Denk maar aan bankwachtwoorden. De grootste reden van het maken van een computervirus is geld. Toegevoegd na 38 seconden: Hakker=hacker

De basis oorzaak ervan is waarschijnlijk dat zo'n persoon gegevens van anderen wil achterhalen om daarmee geld te kunnen krijgen. Als het geen bankgegevens betreft, dan wel bijvoorbeeld privéfoto's waarmee gedreigd kan worden die openbaar te maken als je niet betaalt.

Sommige virussen brengen geen echte schade toe maar willen gewoon 'gezien' worden. Natuurlijk willen die programma's dat zelf niet maar wel de makers ervan. Waarom ze het doen? Vaak omdat ze zich op die manier 'geslaagd' voelen. Virusschrijvers proberen elkaar dan de loef af te steken door een groot aantal pc's te besmetten, of een technisch erg ingenieus virus te schrijven.

Bronnen:
http://www.spamsquad.be/nl/fiches/fiche07.html

En dan zijn er ook nog de mensen die het doen omdat ze het kunnen. Geen andere reden dan te laten zien waartoe ze in staat zijn

ik heb al eens gedacht dat makers van de antivirus programma's er achter zitten. als er geen virussen meer bij komen worden deze anti programma's ook niet meer gekocht.

Dat kan echt veel verschillende redenen hebben. -verveling -haat -geld -liefde -wraak Ik denk dat het merendeel zoiets heeft van; "kijk eens wat ik kan" en ik denk dat de zielen van deze mensen aan vakantie toe zijn ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100