Ik heb er bewust voor gekozen om Facebook uit te schakelen voor nieuwsgierige lui, waarom kan je mij nu wel vinden via Google?

Ik heb er bewust voor gekozen om Facebook uit te schakelen voor nieuwsgierige lui, waarom kan je mij nu wel vinden via Google?

En dan bedoel ik; als ik op een krantenbericht heb gereageerd (bv. Telegraaf) wáárom, zie je dié krantenbericht waar ik op gereageerd heb BOVENAAN Google met mijn voor-achternaam dikgedrukt? Zo kunnen die lui, waarvan ik dat niet wil mij vinden via Facebook!? Één klik op mijn naam en je hebt mij gevonden, ik verander niet zomaar mijn privacyinstellingen dat ik onvindbaar ben, toch??!

-Kom niet aan met; Dan had je geen FB moeten aanmaken, daar gaat mijn vraag niet over, dank u!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als jij op de site van de Telegraaf een reactie plaatst, met je volledige naam, zal google die naam ook opslaan. Als iemand dan zoekt op jouw naam, komt die pagina natuurlijk tevoorschijn. Dus, wil je niet gevonden worden,met dan nergens je naam op internet. Je komt er namelijk ook nooit meer van af. Zo sta ik op google met naam, adres en telefoonnummer. Dit zie ik ook liever niet, maar dat komt omdat de kamer van koophandel graag verdient aan mijn persoonsgegevens. Maar wat jij zegt van de krant, ik reageerde wel eens op BN/destem met een schuilnaam. Zij hebben nu als regel dat je met voor-, achternaam en woonplaats moet reageren. Met als gevolg dat ik dus geen reacties meer achterlaat. Je staat voor altijd met volledige naam op internet. En je krijgt dat niet meer weg.

Ik denk dat je gewoon nergens je echte naam moet gebruiken als je niet gevonden wilt worden. De Telegraaf (ik neem even jouw voorbeeld) staat helemaal los van Facebook, dus dat heeft volgens mij ook niets te maken met jouw 'vindbaarheid' aldaar, tenzij je NIET afvinkt "Plaats ook op Facebook" (of iets dergelijks) als je een reactie plaatst.

Als u FB enkel met bepaalde mensen wilt delen en voor de rest niemand toelaat kan u inloggen op FB en bovenaan naast uw "Startpagina" het pijltje naar beneden aanklikken en dan onder "Privacy-instellingen" zo instellen dat niet "iedereen" maar enkel "vrienden" toegang krijgen tot uw gegevens. Om helemaal geen link naar FB te zien op Google kan u een alias gebruiken maar niet uw echte voor- en familienaam.

Er is 1 antwoord wat ik weet uit ervaring als ICT'er, Google gebruikt cache, al ben je maanden van een site af en zou ik deze reactie nu verwijderen is hij over een half jaar nog terug te halen al zou ik vandaag nog mijn account deleten. Deze reactie kun je over een jaar nog teruglezen. Privacy bestaat niet meer en het verwijderen van een account? Dacht mijn maat ook te redden, maar een ex-partner heeft hem na 3! jaar toch kunnen achterhalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100