Kan je via een IP adres achterhalen waar iemand woont of wie die persoon is?

Kan je iemands IP adres achterhalen en kijken waar iemand woont of wie die persoon dan is? En hoe kan je je IP adres dan verbergen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan de identiteit van de persoon (t.t.z. zijn woonadres) enkel achterhalen als je toegang hebt tot de gegevens van de provider. Dat kan je dus niet zomaar.

Ja, dit is mogelijk. Je kunt ook via het ip van een proxyserver internetten. proxy: http://p.boobytrapmedia.nl/ werkt net als een gewone browser.

Normale mensen kunnen dit niet, tenzij ze zoals hier boven al is aan gegeven toegang hebben tot je providers gegevens. Dus je hoeft je geen zorgen te maken daar over.

Ja dit kan met tools als wireshark. Verder heb je verschillende geomap websites waarmee je een IP kan omzetten naar een locatie. Verder is het ook mogelijk om via een ip adress informatie als welke provider etc. Te achterhalen. Je hoeft hiervoor zeker geen proffesioneel hacker te zijn. Ik zie vaak zat amateurs die mensen hiermee "pranken" op webcamchat sites (chatroulette etc). Het klinkt allemaal heel ingewikkeld voor alle gemiddelde computer gebruikers, maar alles is gewoon rustig te vinden op youtube.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100