Waar ligt de quarantainemap op de computer?

Waar ligt het? Ze zeggen dat ik beter de bedreigingen moet verwijderen. Maar ik weet niet waar ik die map vind. Wie kan me helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Of een bestand nu in quarantaine staat of dat het verwijderd is, maakt voor het functioneren van je PC geen ene bal uit. Je hoeft dus niet handmatig je quarantaine map te legen. Het gaat ook meestal om weinig en om relatief kleine bestanden. De quarantaine map zal dan ook zelden de doorslaggevende rol spelen als je te weinig schijfruimte hebt. In 99,99999% van de gevallen kan je dan makkelijker elders ruimte vrij maken (omdat er elders veel meer / veel grotere bestanden staan). "AVG heeft wel een waarschuwing gegeven voor een bedreiging, dat het in de quarantaine moet." Als je goed kijkt, zie je dat AVG dat zelf al voor je gedaan heeft. Immers, als een virusscanner *weet* dat iets in quarantaine geplaatst moet worden, dan doet die dat zelf al.

Normaal kan je dat gemakkelijk via je antivirusprogramma verwijderen. Je hoeft dan de map zelf niet op te zoeken, want die weet het programma wel te vinden. Mijn antivirus-programma heeft in ieder geval wel zo'n knop. Ik weet niet of elk programma dat heeft, maar het lijkt me eigenlijk niet meer dan logisch.

De quarantaine van AVG kun je gewoon via AVG zelf in komen hoor, AVG 2012; klik op historie en dan quarantaine hier kan je vervolgens de geïnfecteerde bestanden verwijderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100