Spybot zegt 2 bedreigingen: Microsoft.Windows.SecurityCenter_disabled en Microsoft.WindowsSecurityCenter.AntiVirusOverride.

De tweede bedreiging (die met AntiVirusOverride) wil zeggen dat ik zelf een eigen antivirus heb die Windows niet herkent vanuit Windows Securitycenter. Dus telkens als ik Spybot opstart, zegt hij dat hij die bedreiging vind.
Is het erg om dit aan te vinken? Wordt de anti virus dan uitgeschakeld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt er zowel voor kiezen om 't te blokkeren als 't toe te staan. In beide gevallen kan je met een vinkje kiezen om die keuze te onthouden. Verder moet je even doorgeven welke AV je gebruikt: dan kunnen we beoordelen of 't een malafide AV is of niet. Indien niet, dan zou MS die override niet mogen doen en kan 't inderdaad een foute override zijn.

Er zijn virussen die de waarschuwingen van windows uitzetten, maar anti-virusprogramma's zoals norton en mcafee doen dat ook. Als je spybot deze "bedreiging" weg laat halen betekent dit dat je van zowel norton als windows of van zowel mcafee als windows een melding gaat krijgen bij te oude virusdefinities ed. Je krijgt daarmee dus dubbele waarschuwingen, vandaar dat ze de windowswaarschuwingen uitzetten. Spybot merkt dit op omdat het "apart" is en zou kunnen wijzen op...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100