Waarom moet je altijd van die nutteloze (en vaak onleesbare) letter en/of cijfercodes natypen bij registraties?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik neem aan dat je de zogenaamde Captcha tekst bedoelt? Dat is een test om te zien of je een echt mens bent of een computer. Ze willen niet dan niet dat computers gebruik (beter: misbruik) maken van hun diensten. Bijvoorbeeld om middels een computer duizende email accounts aanmaken op Hotmail, Yahoo!Mail, Gmail etc. om spam te versturen.

Omdat jij een mens bent en dat kunt! Al die robotcomputers die jou en mij van spam proberen te voorzien, kunnen doe code's niei plaatsen. En da's maar goed ook....!

Zodat een hacker of virus er niet langskomt. Automatische programma's herkennen die letters niet.

Captcha is als antibot beveiliging ingesteld, het jammere is dat ze steeds moeilijker en gekker worden omdat bots steeds beter worden om ze toch te ontcijferen. Daarnaast zijn er ook nog andere trucs, stel deze situatie voor. Een hacker wil automatisch op site A accounts aanmaken hij bouwt een site B naar welke hij een hoop mensen trekt, die mensen laat hij een captcha invullen die captcha is echter een copy van een captcha op site A de persoon die dus op site B een captcha invult breekt dus voor de hacker de beveiliging op site A. Elke registratie op site B is dus een aangemaakt account op site A voor de hacker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100