Kan een netwerk dat via het stopcontact loopt gemakkelijk afgetapt worden?

Omdat ik weinig trek had om kabels te trekken heb ik een stopcontactoplossing gekocht om mijn computers met de switch te verbinden. Stel nou dat mijn buurman zo'n apparaat in zijn stopcontact zou drukken, zou hij dan verbinding met mijn netwerk kunnen maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat ik heb begrepen is dat er in de hoofdelectrakast van het huis en het huizenblok een filterblok zit die ervoor zorgt dat er geen stroom kan gaan naar je buren vanuit jouw huis en ook andersom. Dit betekent dat dus ook dataverkeer van internet niet kan "lekken"en dat het allen in jouw huis blijft. En er zit inderdaad een encrytion optie op. Maar ja niets is onmogelijk. Toegevoegd na 1 uur: Dit is al een wat ouder artikel wwar dat is staat over het signaal wat niet doorgelaten wordt. Dus dat zal nu ook nog wel zo zijn. Toegevoegd na 17 uur: Heb nog een artikel gevonden waar het in detail uitgelegd wordt met de voordelen en de nadelen. Misschien heb je hier wat aan. Op pagina 2 en 3 staat een stuk over de veiligheid.

Bronnen:
http://tweakers.net/nieuws/23673/deneg-kom...
http://www.hardware.info/nl-NL/articles/am...

Alles kan, maar die apparaten hebben een uitgebreide encryptie, dus makkelijk is het niet. Ik heb nog geen geslaagde hack-pogingen waargenomen op het internet.

Door de meterkast schijnt het signaal niet te kunnen. Echter directe overspraak via aan elkaar liggende woningen en stroomleidingen is wel mogelijk. Indien de encryptie op de homeplug is ingeschakeld, is het aftappen eerder onwaarschijnlijk. Ik heb goede ervaring met Devolo http://www.devolo.com/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100