Zijn er ook trojans/virussen op je telefoon ivm met internet op je mobiel. Is dit een nieuwe uitdaging van hackers

En wat zouden ze ermee kunnen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat het antwoord op jouw vraag twee keer JA moet zijn. Er zijn daarom ook gratis en betaalde virusscanners op je telefoon. Zeker als je ook via je telefoon gaat betalen, lijkt mij dit geen overbodige luxe. Ik zelf heb al de (Android) Antivirus App (blijkbaar van AVG). Ik heb begrepen dat vanwege het open karakter van Android de kans op virussen groter is dan bij Apple die een gesloten systeem heeft.

Als je op een mobiel zelf software kunt zetten, en dat is meestal het geval, heb je in principe ook de kans dat je een virus/trojan binnenhaalt. Er zal dus ook n.a.w. antivirussoftware voor mobieltjes komen. De baten voor een hacker zijn hetzelfde als bij het schrijven van alle al bekende virussen.

"Virusscanner voor mobiele telefoon is oplichting" 13-03-2008,10:17 doorRedactie Eind vorig jaar haalde G Data hard uit naar anti-virusbedrijven die virusscanners voor mobiele telefoons aanbieden, omdat ze hiermee de consument keihard oplichten. Het bedrijf heeft nu gegevens gepubliceerd die de uitspraak moet ondersteunen. Zo werden in januari slechts 6 stuks malware ontdekt die een smartphone kunnen infecteren, terwijl het aantal Windows virussen en wormen in dezelfde maand meer dan 65.000 bedroeg. Dit is een factor van 1: 11.000. Sterker nog, criminelen produceren in 15 minuten tijd 8 Windows malware. Volgens de virusbestrijder zijn smartphones oninteressant voor cybercriminelen omdat hier voor hen geen daadwerkelijk financieel voordeel uit valt te behalen. En dat is iets waar andere experts het niet mee eens zijn. Malware zou bijvoorbeeld ongemerkt dure telefoonnummers kunnen bellen of SMS-berichten versturen. Ook het mobiel bankieren biedt mogelijkheden voor het boevengilde. Waar virusbestrijder het wel over eens zijn, is dat in vergelijking met verspreiding van malware via Windows, de verspreiding van malware via smartphones lastiger is. Het kost veel meer tijd en is daardoor niet de moeite waard. " Door ‘horror nieuwsverhalen’ te verspreiden wordt de consument vooral bang gemaakt, met als enige doel meer antivirus producten te kunnen verkopen.

Bronnen:
http://www.security.nl/artikel/18281

free avast daar draai ik al jaren op en nog nooit een probleem gehad.en ik stelde die vraag ook in een telecomwinkel,ze wisten het niet.

Bronnen:
www.free avast.com

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100