wie weet of er een zoek (search) programma bestaat waarmee je exel bestanden kan afzoeken, zonder dat je het exel bestand opent?

ik bedoel dus niet de zoek functie in exel zelf, deze ken ik al.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is heel goed mogelijk om teksten (woorden) op te zoeken in een reeks van bestanden, zonder ze te openen. Ik heb het even uitgeprobeerd, en zelfs woorden in archieven van een stel XLS-bestanden worden gevonden. In Windows met de optie zoeken: Een beroerd menu, en tot op heden heb ik nog geen optie gevonden om in een directory te zoeken ipv een hele partitie. Maar ik gebruik de optie zoeken in windows dan ook nooit. Het werkt daar prima, maar duurt wat langer. Veel beter is Total Commander. Je kunt precies aangeven in welke map er gezocht moet worden, en alles wordt precies zo gevonden zoals jij dat wilt. Succes!

Bronnen:
http://www.ghisler.com/

Op de site www.worksheets.nl kun je werkelijk alles vinden en vragen over alles wat met excel te maken heeft. Daar zitten de echte freaks.

gewoon zoeken in "deze computer"

De Windows-eigen zoekfunctie zoekt ook (beperkt) in bestanden. Anders zou copernic dekstopsearch kunnen gebruiken. Nadat je HD geindexeerd is, vind binnen luttele seconden brieven, powerpoints, pdf's en excelfiles terug. http://www.copernic.com/ (versie 2.x ondersteund ook het zoeken *tijdens de evaluatie* op netwerkdrives).

1.ga naar deze computer 2. druk op ctrl+f 3.klik op zoek bestanden

Google Desktop kan excel bestanden doorzoeken. Google Desktop is een gratis softwarepakket van Google. Het wordt door Google de zoekoplossing genoemd voor desktop-gebruikers. Dit programma zoekt alleen op de computer, de gegevens worden niet naar Google of internet verzonden. Google Desktop houdt bij welke websites bezocht zijn op de computer en registreert ook waar documenten zijn opgeslagen.

De nieuwe Windows search is ook erg goed en snel, zoekt in je outlook mail office bestanden en heeft een ingebouwde viewer.

Bronnen:
http://www.microsoft.com/windows/products/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100