Ook als ik niks met m'n pc doe zit de harde schijf vaak aan één stuk door te rammelen. Wat doet-ie dan eigenlijk?

En is er een programmaatje dat laat zien waarmee hij bezig is ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In principe hoef je je daar helemaal geen zorgen over te maken. Er zijn vele processen die dat veroorzaken. Windows kent een indexeringsservice, die je schijf doorzoekt om het zoeken te vergemakkelijken. Dat kan uren duren. Maar het kan ook een virusscanner zijn, die het tijd vindt op al je bestanden te gaan inspecteren. Het kan een update zijn, die wordt downgeload en geïnstalleerd op de achtergrond. En het kan ook dit allemaal tegelijkertijd zijn. Gewoon door laten ratelen. Toegevoegd na 14 minuten: Ik sla nog een mogelijkheid over: Het zou ook kunnen zijn dat je schijf te vol is. Door het ruimtegebrek moet er voortdurend gewoekerd worden met de ruimte voor het wisselbestand van Windows. Dat kan ook dit effect hebben.

Ik zou maar back-ups gaan maken want het lijkt erop dat de HD aan het overlijden is!

Mogelijk is je virusscanner de harde schijf aan het controleren. Zijn er nog andere programma's die eventueel op de achtergrond kunnen draaien? Op de Mac heb je een geweldig programma standaard in het OS dat heet Activiteitenmonitor. Dit programma laat o.a. alle processen zien die draaien. Heeft Windows niet een vergelijkbaar programma standaard in het besturingssysteem? Daarmee zou je namelijk precies kunnen zien wat er gebeurt.

dat programmatje in windows heet task manager start uitvoeren type in taskmgr enter

Ik gebruik o.a. Uniblue voor het sneller maken van de pc. Drivers vernieuwen, register opschonen/defragmenteren. Zelf kan men nog schijf opruimen, schijf defragmenteren, herstelpunten verwijderen (behalve de laatste) Als u de items van de schijf doorloopt dan bent u al voor het grootste gedeelte geholpen.

waarschijnlijk schijf bijna vol en dan moet hij zijn swabfile in de beperkte ruimte proppen

o , dat is niks , alleen maar de autoriteiten die even door je persoonlijke files aan het bladeren zijn . hoort erbij

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100