waarom opent windows mail de bijlage niet

Mijn vader heeft een computerprobleem. Hij krijgt wel eens pps bestandjes toegestuurd en die kon hij niet openen. Logisch hij heeft geen powerpoint.

Ik heb nu dus de powerpoint viewer van microsoft gedownload en geinstalleerd.

Hij kan nu wel de presentaties openen, maar niet direct vanuit het mail programma zelf. Dan krijg ik de volgende foutmelding:

*Er is voor deze bewerking geen programma aan het opgegeven bestand gekoppeld. Maak een koppeling via het onderdeel Koppelingen instellen van het configuratiescherm*

Natuurlijk wat gegoogled toen ik dit niet meteen kon vinden en uiteindelijk gevonden waar je extensies aan en bepaald programma kan koppelen, daar staat echter al de pps bestanden gekoppeld aan de powerpointviewer.

als de bijlagen eerst opgeslagen worden, opent hij ze ook gewoon.

Het is echter de bedoeling dat dit gewoon gelijk vanuit de mail ook gebeurd.

Wie weet ik kan doen om dit voor elkaar te krijgen?

Toegevoegd na 27 minuten:
Het is een Vista - 32 systeem

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoi Sterredag, Verwijder eerst de oude powerpoint viewer 2007 van de computer en installeer de nieuwe powerpointviewer. Deze kunt u downloaden via http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=CB9BF144-1076-4615-9951-294EEB832823&displayLang=nl Indien hierna de problemen nog steeds actief zijn moet u de stappen van cvanbeveren uitvoeren. http://www.winhelponline.com/blog/unable-to-open-pps-ppt-from-windows-mail-or-wlm/ Met deze stappen koppelt u powerpoint viewer aan het .pps/.ppt bestand.

Mogelijk ligt de oplossing op het tabblad "Bestandstypen" onder "Mapopties" te bereiken via het Configuatiescherm?

je moet eerst pese opslaan. ik heb het zelfde probleem

Powerpoint viewer is toch anders dan de gewone Powerpoint bestanden die je veel binnen krijgt via de mail. Ik zou eens informeren bij vrienden die Office 2003 hebben liggen, installeer deze op de computer. Klik wel de functie aan dat je zelf wilt kiezen wat je gaat installeren. Zo kan je apart Powerpoint aanvinken maar bijvoorbeeld ook Word, Access, Excel enzovoort Word is ook een fijn programma om deze standaard in je PC te hebben. Veel mensen hebben deze software wel liggen. Succes. mvg, Nick

Het kan ook een beveiligingsinstelling zijn van je mail. Dan ZEGT ie dat er niks gekoppeld is, maar intussen staat je beveiliging op NIET direct Openen van bijlagen. het punt is....kweet niet meer WAAR dat staat.... ooit vista gehad, nu blij met win7.

Waarschijnlijk heeft je vader Windows Mail en ook Internet Explorer 8 geinstalleerd. Oplossing: Internet Explorer 8 verwijderen en Internet Explorer 7 terugzetten. Ik heb hetzelfde probleem gehad en er er is geen oplossing voor. Of eventueel Windows Live mail installeren, dit werkt wel samen met IE8. Deze oplossing heb ik genomen en werkt perfect. Succes.

Dit is een gekend probleem. Als Engels geen probleem is, dan zou je iets moeten aanpassen in uw Register van Windows. Alle uitleg wordt stapsgewijs uitgelegd op volgende website.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100