ik wil usb-stick beveiligen met versleutelingssw. maar ik heb 2 notebooks .1 x W7 en 1 x Vista. Kan ik dan de usb-stick bij beide gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

op windows 7 ultimate, zit een encryptemtehode, genaamd bitlocker. ik gebruik die altijd op mijn usb sticks. Op mijn win 7 machine, kan ik bestanden zetten, vervangen enzovoorts. Op andere machines ( vista, Xp en zo ) kan ik niet schrijven op mijn usb stick, maar wel alles lezen. Er springt automatisch dan een venster open waar ik mijn gekozen code in moet geven en dan kan ik de stick verkennen. Ik vind het erg effectief en werkt op m'n win7 machine alsof er geen beveiliging op zit ( ze is er wel ;) ) Lees nu net op Wikipedia dat bitlocker ook op Vista zit :) je kan er ook schijven mee versleutelen, maar ik hou het gewoon op mijn geheugensticks, niet op mijn stations.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/BitLocker

De beveiliging zit op de stick, dus dat zal geen problemen opleveren, die kan op iedere PC gebruikt worden.

Ja, dat is geen probleem. Afhankelijk van de software kan het nodig zijn dat je het decryptie programma wél op je beide computers moet installeren, als het niet mogelijk is dat je het programma mee-installeert op je usb-stick.

Ja dat is zeker mogelijk! Als de inhoud niet te persoonlijk is en als er een code op zit. Maar in principe werkt dat gewoon samen hoor! Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100