opzoek naar een prog. voor automatisch afsluiten PC

bestaat er een programma voor de PC die je computer automatisch afsluit op een ingestelde tijd ?
het is voor op het werk en het is voor win XP
vergeet nog al eens af te sluiten en dat schijnt wel nodig te zijn voor de auto backup voor de server.

Weet jij het antwoord?

/2500

Met dit programma: http://www.airytec.com/en/

Je kan zelf een programma-tje maken: Open notepad typ in notepad in: shutdown -s Druk nu op File -> Save as: geef het bestand de naam shutdown.bat En sla het ergens op je pc op. Nu ga je naar de Task Scheduler (in XP in Control Panel, in win7 bij Administrative Tools Nu kies je je gemaakte shutdown.bat als programma, die je wilt starten op de gewenste tijd. Je computer zal afsluiten enige tijd na het starten van de task.

Het programmaatje autoshutdown kan wat jij wilt en nog zo wat handigs... (voor als je niet zo handig bent met batches en taskmanager)

Bronnen:
http://www.drivermagician.com/autoshutdown...

Als je de pc via een programma afsluit staat de monitor en eventueel de computer nog altijd standby. Als je iets zoekt dat echt de stroom ook uitschakelt dan zal je toch moeten wachten dat het systeem is afgesloten en zal je de monitor uit moeten zetten en als je de pc ook uit wil dan moet je ook se schakelaar achter op uit zetten. Handiger is het om beide apparaten op een aan en uit verdeeldoos aan te sluiten zet je alles helemaal uit.

Een server die niet goed backupped als er nog PC's in het netwerk zitten? Dan moet de beheerder toch eens wat veranderen, want dat is niet gebruikelijk. Maar goed.... Antwoorden heb je al, nog een extra: Een tijdschakelaar. Geen zorgen over hard uitzetten, XP start gewoon weer op hoor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100