Waarom geeft mijn RAM geheugen minder, aan dan er nog vrij zou moeten zijn?

Ik heb zeker 1,5gb verwijderd aan foto's en bestanden van mijn PC maar zie dit niet terug aan in mijn vrije RAM geheugen. Er staat dat ik nog maar 0,2 gb vrij heb?
Ik bedoel verwijderd van mijn laptop, een 'oude' acer.

Toegevoegd op 04 maart 2020 07:12: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat komt, omdat dit totaal verschillend is helaas. Je RAM geheugen zijn niet je reguliere foto's e.d. Wat is RAM geheugen? RAM-geheugen staat voor Random Access Memory. Hierop wordt data tijdelijk opgeslagen, in tegenstelling tot de harde schrijf waar data wordt opgeslagen voor de langere termijn. Andere namen voor Ram geheugen zijn intern geheugen en werkgeheugen, en Iedere desktop of laptop maakt hier gebruik van. Data op het RAM geheugen kan veel sneller worden geopend dan een harde schijf. De processor van een desktop of laptop werkt nauw samen met het RAM geheugen. Bij een snelle computer is het daarom belangrijk dat er voldoende Ram geheugen aanwezig is. Wat doet het werkgeheugen? Dit werkgeheugen is de laatste buffer tot aan het opslagapparaat (SSD of harde schijf waarje gegevens voor een langere tijd op staan bewaard. Het werkgeheugen verliest elke keer nadat je de computer uit zet zijn gegevens die de processor erin heeft gezet. Daarom wordt het werkgeheugen ook wel jet tijdelijke geheugen genoemd. Het werkgeheugen bewaard gegevens voor de processor. Hoe groter en sneller het werkgeheugen is, hoe minder de processor moet wachten op zijn gegevens. De processor wordt ieder jaar sneller. De snelheid van het geheugen blijft wel wat achter. Toch hebben we sinds kort een nieuwe type werkgeheugen DDR4 dat weer een stukje sneller is geworden.

Bronnen:
https://computerkiezen.nl/computer-onderde...
https://simmcity.nl/content/18-wat-is-ram-geheugen

Opslag=foto's games en andere bestanden. RAM=hoeveel geheugen je pc heeft om dingen te verwerken. Opslag: lange termijn opslag. RAM:korte termijn opslag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100