Hoe kan ik de standaard bestandslocatie van mijn e-mail veranderen?

Mijn in- en uitgaande e-mail wordt standaard op mijn pc opgeslagen. Hier maak ik wel eens een back-up van, maar soms vergeet ik dat ook.

Ik weet dat de bestanden in deze map op mijn pc staan:
C:\...\...\AppData\Local\Microsoft\Windows Live Mail

Hoe kan ik dit standaard wijzigen naar een plaats op een externe harde schijf, zodat deze niet meer op mijn pc worden opgeslagen?

Ik werk met Windows Live Mail 2011 in Windows 7 Home Premium.

Alvast bedankt!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volg de procedure zoals die op de site van schoonepc onder "Databaselocatie Windows Live Mail wijzigen" wordt beschreven: "Wordt gebruik gemaakt van een aparte opslaglocatie voor de persoonlijke bestanden (bijvoorbeeld een aparte datapartitie), verplaats dan ook de database van Windows Live Mail naar deze locatie. Dat kan eenvoudig vanuit Windows Live Mail: blauwe knop, Opties, Mail, tabblad Geavanceerd, knop Onderhoud, knop Archiefmap, knop Wijzigen, navigeer naar de nieuwe map en bevestig de wijziging met de knop OK. Na een herstart van Windows Live Mail wordt het originele e-mailarchief (inclusief de agenda en RSS-feeds) automatisch naar de nieuwe locatie gekopieerd. Is de opslaglocatie succesvol gewijzigd (te controleren via diezelfde knop Archiefmap) en zijn alle gegevens weer toegankelijk dan kunnen de oorspronkelijke bestanden en mappen met behulp van de Windows Verkenner handmatig uit de map C:\Gebruikers\inlognaam\AppData\Local\Microsoft\Windows Live Mail worden verwijderd (de opslagmap is standaard verborgen en zal dus eerst via de mapopties (Windows 8: tabblad Beeld) zichtbaar moeten worden gemaakt)."

Bronnen:
https://www.schoonepc.nl/tools/windowslive...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100