Hoe en waarmee kan ik een schuin gemaakte foto of plaatje recht zetten?

Het gaat hierbij NIET om de horizon. Dat is simpel.
Hoe en met welk programma (het liefst een gratis programma, omdat ik al verschillende bewerkingsprogramma's voor foto en het programma Paint heb) kan ik een schuin naar boven of naar beneden gemaakte foto of plaatje recht zetten.
Het gaat dus niet om de horizon zelf, maar een foto of plaatje, welke naar boven of naar beneden zodanig is opgenomen, dat de verhoudingen tussen boven en onder (aan de beide zijkanten) niet meer kloppen.
Een voorbeeld is een kerktoren of gebouw, dat naar de bovenzijde schuin uitloopt of een foto van een onderwerp, waarbij de camera te veel naar boven of naar beneden was gericht. Ik wil bijv. de onderzijde of bovenzijde horizontaal breder maken, uitrekken (of zo nodig smaller maken), waarna ik dan de foto weer recht kan afsnijden aan de beide zijden.
Kan iemand mij dit vertellen?
Peter

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan het gratis programma Gimp downloaden (zie link). Open je foto met Gimp en ga naar Gereedschap -> Transformatie -> Perspectief (zie afbeelding 1). Je krijgt dan een soort van net over je afbeelding. Met 4 hendels in de hoeken van de afbeelding kan je deze uitrekken in de hoogte en in de breedte tot je het gewenste resultaat hebt (zie afbeelding 2). Toegevoegd na 7 minuten: Voor jouw vraag is alleen de breedte van toepassing, uiteraard.

Bronnen:
http://www.gimp.org/downloads/

Zelf gebruik ik GIMP, Gnu Image Manipulation Program hiervoor, kan je ze eenvoudig mee uitrekken en daarna direct het formaat instellen.

Bronnen:
http://www.Gimp.org

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100